B2B Iskanje
0

Trenutno nimate v košarici nobenega artikla.

Trenutno nimate v povpraševanju nobenega artikla.

Product was successfully added to your shopping cart.

Čaj v lističih - Ceylon - Sri Lanka BIO

100 g

Številka artikla: 66403

Na zalogi

Hiter pregled

BIO čaj v lističih Ceylon - Sri Lanka Simon Levelt iz kontrolirane ekološke pridelave. Cejlonski čaj je posebej fine kakovosti, dišečega in polnega okusa.

Cene surovin se spreminjajo dnevno, zato spletna prodaja ni možna. Lahko pa nam pošljete povpraševanje.
 

Podrobnosti

OSNOVNI PODATKI: BIO čaj v lističih Ceylon - Sri Lanka Simon Levelt iz kontrolirane ekološke pridelave. Šrilanka je tretji največji proizvajalec čaja v svetu (takoj za Indiio in Kitajsko), gojijo pa ga manj kot sto let. Tri najbolj znane regije čaja so Dimbula, Uva in Nuwara Eliya. Večina čajnih vrtov leži v višjih legah, v toplem in vlažnem podnebju pa čajni grmi popustijo vsakih 7 do 8 dni. Čaj je običajno razvrščen po višini: višje kot je boljši je. Šrilanka je blizu ekvatorja, kjer čaj nabirajo vse leto. V kolonialnem obdobju je bil ta otok znan kot Cejlon in to ime se še danes uporablja za čaj. Cejlonski čaj je posebej fine kakovosti, dišečega in polnega okusa.

UPORABA: Zagrejemo vodo do vrenja in v skodelici prelijemo približno 2 g čaja. Pustimo 4 min in ga filtriramo s čajnim filterjem. Čaj pred serviranjem na kratko premešamo.

PRIPRAVA IN SHRANJEVANJE: Po odprtju izdelek dobro zaprite, hranite na suhem, hladnem in temnem mestu, saj tako izdelek ohrani svojo kvaliteto tudi po odprtju.

 

Sestavine: čaj iz konrolirane ekološke pridelave