B2B Iskanje
0

Trenutno nimate v košarici nobenega artikla.

Trenutno nimate v povpraševanju nobenega artikla.

Product was successfully added to your shopping cart.

Čaj v lističih - Jasminov čaj - Kitajska BIO

100 g

Številka artikla: 66404

Na zalogi

Hiter pregled

Čaj v lističih - Jasminov čaj- Kitajska Simon Levelt iz kontrolirane ekološke pridelave. Jasminov čaj iz Kitajske, z rahlo grenkim okusom.

Ker se cene surovin spreminjajo dnevno,  direktna spletna prodaja ni možna. Prosimo vas, da nam pošljete povpraševanje.

Prav tako surovine niso vedno na razpolago za takojšnjo dobavo, zato vas bomo o dobavnem roku obvestili po potrdivi naše ponudbe.

 

Podrobnosti

OSNOVNI PODATKI: Čaj v lističih - Jasminov čaj - Kitajska Simon Levelt iz kontrolirane ekološke pridelave. Jasminov čaj izvira iz Kitajske. O njegovem odkritju obstaja veliko zgodb in legend. Ena od legend pa pripoveduje o Shen Nungu, kultivatorju zdravilnih zelišč v času dinastije Yuan 3000 pred našim štetjem. Listi rastline čaja so slučajno padli v njegovo ponev z vrelo vodo, nakar ga je presenetil okus in domnevni blagodejni učinki. Podobna zgodba o odkritju je pripisana tudi cesarju Shen Nungu, 2750 pr.št. Potujoči budistični menihi, ki so čaj spoznali in cenili na Kitajskem, so uporabo nato razširili tudi drugod po svetu, kar je prispevalo k njegovem naraščajočem povpraševanju. Okus kitajskega čaja je tako raznolik zaradi različnih sort, ki jih ima vsaka regija -18 skupaj. Kitajci pijejo čaj čist, brez sladkorja in mleka.

UPORABA: Zagrejemo vodo do vrenja in v skodelici prelijemo približno 2 g čaja. Pustimo 4 min in ga filtriramo s čajnim filterjem. Čaj pred serviranjem na kratko premešamo.

PRIPRAVA IN SHRANJEVANJE: Po odprtju izdelek dobro zaprite, hranite na suhem, hladnem in temnem mestu, saj tako izdelek ohrani svojo kvaliteto tudi po odprtju.

 

Sestavine: jasmin iz kontrolirane ekološke pridelave