B2B Iskanje
0

Trenutno nimate v košarici nobenega artikla.

Trenutno nimate v povpraševanju nobenega artikla.

Product was successfully added to your shopping cart.

Čaj v lističih Rooibos - Južna Afrika BIO

125 g

Številka artikla: 66405

Na zalogi

Hiter pregled

Čaj v lističih Rooibos Simon Levelt iz kontrolirane ekološke pridelaveBlag in dišeč zeliščni čaj iz Južne Afrike, brez teina, tako da ga lahko pijemo tudi zvečer.

Ker se cene surovin spreminjajo dnevno,  direktna spletna prodaja ni možna. Prosimo vas, da nam pošljete povpraševanje.
Prav tako surovine niso vedno na razpolago za takojšnjo dobavo, zato vas bomo o dobavnem roku obvestili po potrdivi naše ponudbe.

 

 

Podrobnosti

OSNOVNI PODATKI: Čaj v lističih Rooibos Simon Levelt iz kontrolirane ekološke pridelave. Grm Rooibos raste le blizu rta Dobrega upanja v Južni Afriki. Botanik Carl Humberg je rastlino prvič odkril leta 1772. Šele stoletje pozneje je ruski priseljenec Benjamin Ginsberg videl potencial tega zeliščnega čaja kot alternativo običajnemu čaju. Povpraševanje po rooibosu se je naglo povečalo med drugo svetovno vojno, ko je bila oskrba z običajnim čajem otežena. Sama rastlina je zelene barve in ima majhne iglice. Po nabiranju lističe dajo na sonce, da fermentira. Rooibos - kar pomeni "rdeči grm" - je dobil ime po rdeči barvi posušenih listov, čaj Rooibos pa ima tudi svetlo rdečo barvo. Blag in dišeč zeliščni čaj iz Južne Afrike, brez teina, tako da ga lahko pijemo tudi zvečer.

UPORABA: Zagrejemo vodo do vrenja in v skodelici prelijemo približno 2 g čaja. Pustimo 4 min in ga filtriramo s čajnim filterjem. Čaj pred serviranjem na kratko premešamo.

PRIPRAVA IN SHRANJEVANJE: Po odprtju izdelek dobro zaprite, hranite na suhem, hladnem in temnem mestu, saj tako izdelek ohrani svojo kvaliteto tudi po odprtju.

 

Sestavine: čaj iz kontrolirane ekološke pridelave