B2B Iskanje
0

Trenutno nimate v košarici nobenega artikla.

Trenutno nimate v povpraševanju nobenega artikla.

Product was successfully added to your shopping cart.

Oljčno olje ekstra deviško BUFO ORGANIC BIO

500 ml

Številka artikla: 88010B

Na zalogi

Hiter pregled

Ekstra deviško, ekološko pridelano olivno olje BUFO ORGANIC je hladno stiskano olje iz izbranih oljčnih sort. Narejeno je iz različnih sort oliv, ki so ročno obrane.

Ker se cene surovin spreminjajo dnevno,  direktna spletna prodaja ni možna. Prosimo vas, da nam pošljete povpraševanje.
Prav tako vse surovine niso vedno na razpolago za takojšnjo dobavo, zato vas bomo o dobavnem roku obvestili po potrdivi naše ponudbe.

 

 

Na voljo v ostalih pakiranjih

Podrobnosti

OSNOVNI PODATKI: Ekstra deviško oljčno olje BUFO ORGANIC je pridobljeno s prvim stiskanjem najboljših grških oliv iz kontrolirane ekološke pridelave. Naziv ekstra deviško oljčno olje pomeni, da gre za oljčno olje višje, premium kategorije, ki je pridobljeno neposredno iz oljk in zgolj z mehanskimi postopki.  Olivno olje zelo primerno za peko in kuho saj ima zelo visok prag osmoditve, zato je zmotno prepričanje, da ni primerno za toplotno obdelavo jedi.

Ekstra deviško olivno olje lahko nosi takšno označbo, če je kislinska stopnja pod 1%. Nižja kislinska stopnja pomeni, da je so bili plodovi v času stiskanja v odličnem stanju, nepoškodovani, brez škodljivcev, niso bili podvrženi fermentaciji, olje pa je bilo primerno hranjeno. Kakovost samega olja pa ocenjujemo tudi po okusu, saj se odvisno od sorte oljk, ter same pridelave in geografskega porekla, olja po okusu med sabo razlikujejo.

UPORABA: Oljčno olje ima izjemno širok spekter uporabe. Poda se tako mesnim kot zelenjavnim jedem, dodajamo ga solatam, v prelive in hladne jedi. Oljčno olje je primerno tudi za kozmetično uporabo kot sestavina raznih mazil mask ali kot masažno olje.

PRIPRAVA IN SHRANJEVANJE: Po odprtju izdelek dobro zaprite, hranite na suhem, hladnem in temnem mestu, da bo izdelek ohranil svojo kvaliteto tudi po odprtju

 

Zakaj so naši izdelki PREMIUM kvalitete:

zato, ker so pakirani v posebne vijolične steklenice in kozarce, ki se odlikujejo po svoji visoki kakovosti in so sposobni nuditi optimalno zaščito pred škodljivimi učinki svetlobe.Vijolično steklo namreč prepušča samo koristni spekter svetlobe in posledično pripomore, ne samo k podaljšanju roka trjanja, ampak tudi k izboljšanju živila, ki ga v takšnem kozarcu ali steklenici hranimo.

Obstaja širok spekter razpoložljivih materialov za embalažo od katerih pa mnogi prepuščajo vidno svetlobo in s tem povzročajo propadanje fotosenzitivnih sestavin.

Sonce oddaja vidne in nevidne svetlobe žarke. Vidni spekter postane opazen našim očem, ko je bela svetloba speljana skozi stekleno prizmo. Istočasno svetloba vsebuje tudi del žarkov, ki so nevidni našim očem in ležijo v radiju elektromagnetnih valovnih dolžin - infrardeče in UV-A. Sončna svetloba omogoča rast vseh rastlin in zorenje plodov. Če so sončnim žarkom izpostavljene še potem ko so dosegle svojo zrelost, učinek svetlobe pospešuje propadanje molekularnih struktur. Prav tako propadajo molekularne strukture živil, ki niso pravilno embalirana oziroma jim embalaža ne nudi pravilne zaščite.

Steklo je praviloma najprimernejši material za embaliranje živil. Je kemijsko zelo stabilno in v večini primerov ne more priti do izluženja strupenih snovi v živillo. Embalirano živilo v steklenicah ali kozarcih je najbolj varno pred negativnimi vplivi. Vendar je za zaščito živil pomebno izbrati pravilno barvo in sestavo steklenega materiala. Zato smo za naše izdelke izbrali le najboljše - Vijolično steklo, ki blokira celoten spekter vidne svetlobe in hkrati omogoča prodiranje žarkov UV-A in IR. UV svetloba je nevidna in visokoenergijska. Vijolično steklo jo absorbira in shrani v notranjosti embalaže, kar posledično pozitivno vpliva tudi na sestavine, ki jih v takšni embalaži hranimo.

Sestavine: Ekstra deviško oljčno olje iz kontrolirane ekološke pridelave

 

Povprečna hranilna vrednost:

  100g 100ml
Energijska vrednost 3700 KJ / 900 kcal 3378 KJ / 822 kcal
Maščobe 100g 91,3g
- od tega nasičene maščobne kisline    15,6g 14,2g
- od tega mononenasičene maščobne kisline    76,8g 70,2g
- od tega polinenasičene maščobne kisline 7,5g 6,8g
Ogljikovi hidrati 0g 0g
- od tega sladkorji 0g 0g
Prehranske vlaknine 0g 0g
Beljakovine 0g 0g
Sol 0g 0g