B2B Iskanje
0

Trenutno nimate v košarici nobenega artikla.

Trenutno nimate v povpraševanju nobenega artikla.

Product was successfully added to your shopping cart.

Popcorn ORGANIC

25kg

Številka artikla: 10092

Na zalogi

25kg

Hiter pregled

Koruza pokovka (Zea mays var. everta) je posebna vrsta koruze, ki pri visokih temepraturah hitro ekspandira. Koruza pokovka je relativno nizkokalorično živilo, v kolikor jo ne pripravljano na pretirani količini maščobe in le zmerno solimo.

Cene surovin se spreminjajo dnevno, zato spletna prodaja ni možna. Lahko pa nam pošljete povpraševanje.
 

Na voljo v ostalih pakiranjih

Podrobnosti

OSNOVNI PODATKI: Koruza (Zea mays) spada med enoletna žitaki prihajajo k nam iz daljne Amerike. Zaradi svojega obilnega pridelka in seveda kaloričnosti in okusa, je v preteklosti iz naših polj v dobršni količini izpodrinila ajdo. Zrna koruze so okusno, brezglutensko živilo, ki se jih lahko uporablja na najrazličnejše načine. Koruza pokovka (Zea mays var. everta) je posebna vrsta koruze, ki pri visokih temepraturah hitro ekspandira. Izvira iz Amerike, pravzaprav iz Gvatemale. Ob visoki temperaturi se pritisk v zrnu zaradi uplinjanja vode poveča, kar povzroči, da se škrob napihne in zrno poči. Koruza pokovka je relativno nizkokalorično živilo, v kolikor jo ne pripravljano na pretirani količini maščobe in le zmerno solimo.

UPORABA: Primerna za pripravo pokovke.

PRIPRAVA IN SHRANJEVANJE: V posodo dodamo malo maščobe in dodamo zrna koruze. Pokrijemo in segrevamo dokler koruza ne ekspandira. 

Po odprtju izdelek dobro zaprite, hranite na suhem, hladnem in temnem mestu, saj tako izdelek ohrani svojo kvaliteto tudi po odprtju.

Sestavine: Koruza v zrnju iz kontrolirane ekološke pridelave

Kljub temu, da sama surovina ne vsebuje alergenov, pa osebe z alergijami, še posebno na gluten, opozarjamo, da morajo pred odprtjem embalažo temeljito očistiti.

Povprečna hranilna vrednost:

Energijska vrednost 1527 kJ / 365 kcal
Maščobe 4 g
- od tega nasičene maščobe    0,7 g
Ogljikovi hidrati 66,97 g
- od tega sladkorji 0,64 g
Prehranske vlaknine 7,3 g
Beljakovine 9,4 g
Sol 0,0875 g