B2B Iskanje
0

Trenutno nimate v košarici nobenega artikla.

Trenutno nimate v povpraševanju nobenega artikla.

Product was successfully added to your shopping cart.

Riž Carnaroli BIO

25kg

Številka artikla: 10317

Na zalogi

25kg

Hiter pregled

BIO beli riž Carnaroli BUFO ORGANIC iz kontrolirane ekološke pridelave. Riž Carnaroli je še posebej primeren za pripravo rižot in narastkov. Uporabimo ga lahko tako v slanih kot sladkih, mesnih ali zelenjavnih jedeh. 

Ker se cene surovin spreminjajo dnevno,  direktna spletna prodaja ni možna. Prosimo vas, da nam pošljete povpraševanje.
Prav tako surovine niso vedno na razpolago za takojšnjo dobavo, zato vas bomo o dobavnem roku obvestili po potrdivi naše ponudbe.

 

 

Podrobnosti

OSNOVNI PODATKI: BIO beli riž Carnaroli BUFO ORGANIC iz kontrolirane ekološke pridelave. Riž je enoletnica, ki spada v rod Oryza iz družine trav (Poaceae). Riž je žito, ki je kot kulturna rastlina in hrana najbolj razširjeno v Aziji, od koder tudi izvira. Tam je že tisočletja ena izmed glavnih sestavin v prehrani. Kultivirati so ga začeli že pred več kot 6500 leti. Na trgu je danes poznanih veliko različnih vrst riža in divjega riža, pri čemer Azijsko kmetijstvo dosega skoraj 90% svetovne proizvodnje tega žita. Riževo zrno obdaja riževa luščina, ki jo po žetvi odstranijo. Riž Carnaroli je zrno brez semenske ovojnice in kalčka. Bolj kot je riž obdelan, manjša je njegova hranilna vrednost, vendar je zaradi manjše vsebnosti vlaknin lažje prebavljivo. Riž je naravno brez glutena, zato je idelano živilo za ljudi s celiakijo.

UPORABA: Beli beli riž Carnaroli BUFO ORGANIC je še posebej primeren za pripravo rižot in narastkov. Uporabimo ga lahko tako v slanih kot sladkih, mesnih ali zelenjavnih jedeh.

PRIPRAVA IN SHRANJEVANJE: Po odprtju izdelek dobro zaprite in hranite na suhem, hladnem in temnem mestu, saj bo tako izdelek ohranil svojo kvaliteto tudi po odprtju.

Sestavine: Riž Carnaroli iz kontrolirane ekološke pridelave

Lahko vsebuje sledi soje, pšenice, glutena in rži.

Povprečna hranilna vrednost na 100g:

Energijska vrednost 1469 kJ / 346 kcal
Maščobe 0,9 g
- od tega nasičene maščobe    0,19 g
Ogljikovi hidrati 77,8 g
- od tega sladkorji 0,3 g
Prehranske vlaknine 1 g
Beljakovine 6,2 g
Sol 0,003g