B2B Iskanje
0

Trenutno nimate v košarici nobenega artikla.

Trenutno nimate v povpraševanju nobenega artikla.

Product was successfully added to your shopping cart.

Riž Jasminov beli BIO

5kg

Številka artikla: 10555

Na zalogi

5kg

Hiter pregled

BIO Jasminov beli riž BUFO ORGANIC je najbolj znana tajska sorta riža, ki med kuhanjem sprošča prijeten vonj po jasminu. Zaradi rahle lepjivosti je jasminov riž primeren za jedi, ki jih jemo s paličicami. Lepo se poda k azijskim sladko-kislo pekočim jedem, tako vegeterijanskim, mesnim in ribjim. 

Ker se cene surovin spreminjajo dnevno,  direktna spletna prodaja ni možna. Prosimo vas, da nam pošljete povpraševanje.
Prav tako surovine niso vedno na razpolago za takojšnjo dobavo, zato vas bomo o dobavnem roku obvestili po potrdivi naše ponudbe.

 

 

Podrobnosti

OSNOVNI PODATKI: BIO Jasminov beli riž BUFO ORGANIC je iz Tajske in se uradno imenuje Hom Mali riž. Hom pomeni'' nežen vonj'' , mali pa pomeni ''belo kot Jasmin''. Ta riž se pobira le enkrat na leto in ima rahel vonj. Počasna rast in posebno okolje ustvari dragocen riž visoke kakovosti in okusa. Jasminov riž se uporablja na Tajskem le za posebne priložnosti in med kuho napolni prostor z nežnim vonjem. Poreklo Jasminovega riža je iz Tajske in se uradno imenuje Hom Mali riž. Hom pomeni'' nežen vonj'' , Mali pa pomeni ''belo kot Jasmin''. Ta riž se pobira le enkrat na leto in ima rahel vonj. Počasna rast in posebno okolje ustvari dragocen riž visoke kakovosti in okusa. Jasminov riž se uporablja na Tajskem le za posebne priložnosti in med kuho napolni prostor z nežnim vonjem. 

UPORABA: Zaradi rahle lepjivosti je jasminov riž primeren za jedi, ki jih jemo s paličicami. Lepo se poda k azijskim sladko-kislo pekočim jedem, tako vegeterijanskim, mesnim in ribjim. 

PRIPRAVA IN SHRANJEVANJE: Razmerje med rižem in vodo je 1 : 2 (ena enota riža, dve enoti vode) oziroma 1 : 1,5, če riž prej namočimo. 

Po odprtju izdelek dobro zaprite, hranite na suhem, hladnem in temnem mestu, saj tako izdelek ohrani svojo kvaliteto tudi po odprtju.

Sestavine: Jasminov riž iz kontrolirane ekološke pridelave.

Kljub skrbnemu čiščenju pakirne linije lahko vsebujejo sledi: indijskih oreškov, mandljev, arašidov, lešnikov, sezamovih semen, soje in drugih žit z glutenom.

 

Povprečna hranilna vrednost na 100g:

Energijska vrednost 1478 kJ /352 kcal
Maščobe 0 g
- od tega nasičene maščobe    0 g
Ogljikovi hidrati 79,6 g
- od tega sladkorji 0 g
Prehranske vlaknine 1 g
Beljakovine 7,4 g
Sol 0 g