B2B Iskanje
0

Trenutno nimate v košarici nobenega artikla.

Trenutno nimate v povpraševanju nobenega artikla.

Product was successfully added to your shopping cart.

Drobtine pšenične polnozrnate BIO

5kg

Številka artikla: 11085

Na zalogi

5kg

Hiter pregled

BIO polnozrnate pšenične drobtine BUFO ORGANIC so narejene iz polnozrnate pšenične moke iz kontrolirane ekološke pridelave. Uporabljajo se za paniranje, izdelavo cmokov in za zgoščevanje raznih juh in omak.

Ker se cene surovin spreminjajo dnevno,  direktna spletna prodaja ni možna. Prosimo vas, da nam pošljete povpraševanje.
Prav tako surovine niso vedno na razpolago za takojšnjo dobavo, zato vas bomo o dobavnem roku obvestili po potrdivi naše ponudbe.

 

 

Podrobnosti

OSNOVNI PODATKI: BIO polnozrnate drobtine so narejene iz ekološko pridelane pšenice. BIO polnozrnato pšenično moko najprej zamesijo v testo, ki ga nato spečejo, posušijo in zmeljejo. Mleto maso nato še presejejo, da izločijo velike delce. Pšenica (Triticum) je dobro poznano, starodavno žito, ki izvira iz Mezopotamije. Poznanih je kar 27 vrst pšenice, od katerih sta gospodarsko pomembnejši dve: Triticum aestivum in Triticum durum. Pšenica spada v družino trav. Rastlina zraste do 1,5 m v višino in dozori poleti, od julija do avgusta. Za prehrano je najpomembnejše zrno, ki ga najpogosteje meljemo v moko, ki jo uporabljamo v številne namene. Moko pridobivajo z mletjem celih ali luščenih pšeničnih zrn, katerim jim je bila odstranjena lupina oziroma otrob. Glede na vrsto mletja je moka lahko ostra ali mehka. Nižji kot je tip moke, bolj je mehka in manj mineralnih snovi vsebuje. Najbolj čiste moke najnižjega tipa so mlete iz jedra pšenice, polbele in črne moke, ki so mlete iz celega zrna, pa oznako tip 850 in več. Na žalost pšenica spada med s pesticidi najbolj obremenjena žita, zaradi tega je še posebno pomembno, da posegamo po ekološko pridelani pšenici. Pšenica je v zadnjem času na slabem glasu, saj je zelo veliko procesiranih živil narejeno ravno iz pšenice. V resnici je pšenica zelo kvalitetno živilo, ki daje našemu telesu veliko koristnih hranil. V kolikor pšenico uporabljamo v pravilni obliki in ne uživamo samo prečiščenih različic, je pšenica polnovredna hrana, s katero bomo v naš organizem vnesli kakovostne sestavine. Kot pri vsaki hrani pa je potrebna zmernost in raznovrstnost.

UPORABA: BIO polnozrante pšenične drobtine lahko uporabite pri paniranju, za zgoščevanje omak, juh in drugeh jedi. Pogosto se uporabljajo pri peki sadnih zavitkov, saj nase vežejo odvečno tekočino.

PRIPRAVA IN SHRANJEVANJE: Po odprtju izdelek dobro zaprite in hranite na suhem, hladnem in temnem mestu, saj bo tako izdelek ohranil svojo kvaliteto tudi po odprtju.

Sestavine: polnozrnata pšenična moka (98%)*, sol (1,5%), kvas (0,5%).

*Iz kontrolirane ekološke pridelave.

Lahko vsebuje sledi rži.

Povprečna hranilna vrednost na 100g:

Energijska vrednost 1632 KJ / 390 kcal
Maščobe 1,5g
- od tega nasičene maščobe  
0g
Ogljikovi hidrati 96,6g
- od tega sladkorji 92,8g
Prehranske vlaknine 0,8g
Beljakovine 1,7g
Sol 1,7g