B2B Iskanje
0

Trenutno nimate v košarici nobenega artikla.

Trenutno nimate v povpraševanju nobenega artikla.

Product was successfully added to your shopping cart.

Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

PIŠKOTKI:
Bufo Eko za funkcionalnost spletne strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska soglašam z njihovo uporabo.

ZASEBNOST IN PIŠKOTKI

Osebni podatki naših uporabnikov so eno izmed področij kateremu namenjamo največ pozornosti. Zavedamo se narave tega področja in želimo poskrbeti, da uporabniki brezskrbno brskajo po naši spletni strani.

OPREDELITEV OSNOVNIH POJMOV

Ponudnik/prodajalec:Bufo eko d.o.o., Aškerčeva 14, 3000 Celje, Slovenija

Spletni center: Bufo eko d.o.o., Aškerčeva 14, 3000 Celje, Slovenija, je izhodiščna točka za obdelavo, pripravo naročila in osebni prevzem naročila ali dostavo na naslov kupca.

Upravljalec osebnih podatkov: Bufo eko d.o.o., Aškerčeva 14, 3000 Celje, Slovenija. Osebne podatke opredeljuje Zakon o varstvu osebnih podatkov.

Spletno mesto: www.bufo.eu

Obiskovalec:je vsaka fizična ali pravna oseba, ki obišče spletno trgovino na spletnem mestu. Podatki obiskovalca se ne shranjujejo v sistemu ponudnika. Obiskovalci v spletni trgovini ne morejo oddati naročila, dokler ne postane registrirani uporabnik.

Registriran uporabnik: je vsak obiskovalec starejši od 15 let, ki skladno s splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine na spletnem mestu pridobi uporabniško ime ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo fizična ali pravna oseba postane registrirani uporabnik spletne trgovine  in pridobi pravico do nakupa. Osnovni pogoj za nakup v spletni trgovini je, da je registrirani uporabnik.

Kupec:  je vsaka fizična ali pravna oseba, ki v spletni trgovini naroči in kupi izdelke iz asortimenta ponudnika.

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša.S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne trgovine.

Razlogov za uporabo piškotov je več. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani, pomagajo pri izvajanju spletnih storitev, pri nakupovanju v spetni trgovini, pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika, itd. S pomočjo piškotkov nam je tudi omogočeno, da ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta in jo na ta način prilagajamo, da je uporabiku čim bolj prijazna.

Upravitelj (Bufo eko d.o.o., Aškerčeva 14, 3000 Celje, Slovenija) spletne strani bufo.eu je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja spletne strani bufo.eu, upravitelj zbira spodaj navede podatke uporabnikov:

 • ime in priimek,

 • naslov in kraj bivanja,

 • naslov elektronske pošte (uporabniško ime),

 • kontaktno telefonsko številko,

 • geslo v šifrirani obliki,

 • ter ostale podatke, ki jih kot uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu.

Opomba: za točnost podatkov, ki jih vnesete kot uporabniki, ne odgovarjamo.

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta.

Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen:

Sejni piškotek:za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Začasni ali sejni piškotki bodo odstranjeni z vašega računalnika, ko zaprete brskalnik.

Trajni piškotki: trajni ali shranjeni piškotki ostanejo v računalniku, ko zaprete brskalnik. Spletna stran jih uporablja za shranjevanje informacij, na primer vpisno ime in geslo, tako da se ni treba vpisati vsakič, ko obiščete neko mesto. Trajni piškotki ostanejo v računalniku približno 6 mesecev.

Analitični piškotki tehnologije Google Analytics. Ti piškotki se uporabljajo za zbiranje informacij o tem, kako obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. Te informacije uporabljamo za pripravo poročil in so nam v pomoč pri izboljšavah uporabniškega vidika spletne strani. Piškotki zbirajo informacije v anonimni obliki, vključno s številom obiskovalcev spletne strani, od kje so obiskovalci prišli na to spletno stran in spletne stani, ki so jih obiskali. Nekateri piškotki, določeni za ta namen, se samodejno odstranijo iz naprave, ko zaprete svoj brskalnik. Drugi se lahko ohranijo do 24 mesecev od vašega zadnjega obiska naše spletne strani. Lahko se odpoveste sledenju Google Analytics z obiskom: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Piškotki, ki so vezani na vtičnike (social media plug-in) družbenih omrežij in storitev: družbena omrežja omogočajo spletnim mestom, da v svojo vsebino integrirajo njihove produkte – tako lahko uporabniki delijo vsebine s svojimi prijatelji (različni gumbi, kot so všeč mi je, deli vsebino, priporoči …). Vtičniki uporabljajo piškotke, da lahko družbena omrežja identificirajo svoje člane, ko ti pridejo na spletno mesto z vtičnikom.

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku Bufo shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Upravitelj lahko podatke uporabi za namen statističnih analiz. Podatkov pa v nobenem primeru ne bo predala nepooblaščenim osebam, prav tako zbirke osebnih podatkov hranimo na območju Republike Slovenije ter jih ne iznašamo v druge države.

Za namen dostave bomo dostavni službi zaupali naslednje podatke, v primeru, da ne gre za osebni prevzem in sicer:

 • ime in priimek,

 • naslov in kraj bivanja,

 • kontaktno telefonsko številko.

Ime piškotka

Namen

Čas piškotka

Podjetje

idUsers

ID uporabnika

30 let

BUFO EKO d.o.o.

ceneje18

Piškotek pri potrditvi polnoletnosti

1 mesec

BUFO EKO d.o.o.

nscsclid

Statistika ogledov spletne strani

1 dan

BUFO EKO d.o.o.

OACCAP

Statistika ogledov oglasov

1 leto

BUFO EKO d.o.o.

OAGEO

Statistika ogledov oglasov

Ob

zaprtju brskalnika

BUFO EKO d.o.o.

OAID

Statistika ogledov oglasov

1 leto

BUFO EKO d.o.o.

OAVARS

Statistika ogledov oglasov

Ob

zaprtju brskalnika

BUFO EKO d.o.o.

sessionID

Statistika ogledov oglasov

Ob

zaprtju brskalnika

BUFO EKO d.o.o.

IsMobileDevice

Pomnenje izbire o prikazu mobilne strani

14 dni

BUFO EKO d.o.o.

SEZNAM PIŠKOTKOV, KI JIH UPORABLJAMO

PIŠKOTKI NAJPOGOSTEJŠIH ZUNANJIH SPLETNIH STRANI /SERVISOV

Ime piškotka

Namen

Čas piškotka

Podjetje

__utma

Statistika ogledov spletne strani

2 leti

Google Analytics

__utmb

Statistika ogledov spletne strani

30 minut

Google Analytics

__utmc

Statistika ogledov spletne strani

Ob zaprtju brskalnika

Google Analytics

__utmz

Statistika ogledov spletne strani

6 mesecev

Google Analytics

__ar_v4

Retargeting obiskovalcev / oglaševanje

neomejeno

AdRoll

au_id

Vodenje števila ogledov in podpora določanju pogostnosti prikaza oglasov

Session

adpartner

au_data

Vodenje števila ogledov in podpora določanju pogostnosti prikaza oglasov

1 mesec

adpartner

gnk_g

Podpora distribuciji in rotaciji grafičnih oglasov

1 mesec

adpartner

visitor

Identifikacija klienta

4 leta

adpartner

ih

Identifikacija klienta

4 leta

adpartner

isp

Predpomnjenje za potrebe distribucije oglasov

1 mesec

adpartner

adp_partner

Detekcija uporabe piškotov

Session

adpartner

XclaimCookie

Merjenje števila prikazov in klikov na oglase. Piškotek ne zbira osebnih podatkov uporabnikov.

1 leto

Avus d.o.o.

Začasen izklop spletnih piškotov

Najhitrejši in najenostavnejši način za preprečitev shranjevanja spletnih piškotov pri vseh spletnih brskalnikih je uporaba tako imenovanega »zasebnega okna«. Zasebno brskanje nam namreč omogoča, da lahko splet obiskujemo, ne da da bi spletni brskalnik pri tem shranjeval kakršnekoli informacije o straneh, ki smo jih obiskali.

Internet Explorer 10

Spletni brskalnik Internet Explorer zagotavlja brskanje na internetu brez puščanja sledi preko funkcionalnosti imenovane »InPrivate«. To prikličemo na način, da v brskalniku najprej pritisnimo tipko »Alt«. S tem se prikaže menijska vrstica in v meniju »Orodja« sprožimo ukaz »Brskanje InPrivate«. Način »InPrivate« lahko vklopimo tudi s pritiskom na kombinacijo tipk »Ctrl + Shift + P«.

Google Chrome 27


Google Chrome prav tako omogoča brskanje na internetu brez puščanja sledi, za ta namen pa uporabimo funkcionalnost »Novo okno brez beleženja zgodovine«. Novo okno lahko vključimo tudi s pritiskom na tipke »Ctrl + Shift + N«.

Mozilla Firefox 21

Pri spletnem brskalniku Mozilla Firefox pa nam bo v pomoč funkcionalnost »Vključi zasebno brskanje«, ko jo prikličemo na način, da najprej pritisnimo tipko »Alt«. S tem se prikaže menijska vrstica in v meniju »Orodja« sprožimo ukaz »Vključi zasebno brskanje«. Ta način brskanja lahko vklopimo tudi s pritiskom na tipke »Ctrl + Shift + P«.

Apple Safari 6

Apple Safari 6 ima tako kot ostali vodilni spletni brskalniki možnost deskanja po svetovnem spletu brez puščanja sledi. To funkcionalnost vključimo tako, da kliknemo na »Nastavitve« in izberemo »Private browsing«. S pritiskom na gumb »OK« se nam bo desno v naslovni vrstici prikazala oznaka »Private«.

Opera 12.15

Pri spletnem brskalniku Opera 12.15 pa možnost deskanja po svetovnem spletu brez puščanja sledi vključimo tako, da najprej kliknemo na logotip spletnega brskalnika v zgornjem levem kotu. Tu poiščemo »Tab and Windows« in izberemo »New private Window«. Ta način brskanja lahko vklopimo tudi s pritiskom na tipke »Ctrl + Shift + N«. S tem se nam bo odprlo okno, kjer bomo lahko brez skrbi deskali po svetovnem spletu.

Trajni izklop spletnih piškotov

Spletni brskalniki Microsoft Internet Explorer, Google Chrome in Mozilla Firefox seveda omogočajo tudi trajni izklop spletnih piškotov, pri čemer  se moramo zavedati, da bomo s trajnim izklopom / izbrisom izgubili možnost ohranitve naših osebnih nastavitev, statusa prijave, podatke o opravljenih spletnih nakupih in še mnogo več, ter da strani ne bodo delovale pravilno oziroma boste prikrajšani za dodatne možnosti. Spletna mesta se bodo za nameček nalagala malce počasneje, saj se bodo morale slike in vsi deli vsebine vsakič naložiti od začetka.

Internet Explorer 10

Za izklop piškotov v spletnem brskalniku Internet Explorer kliknite na gumb »Orodja« in izberite zavihek »Zasebnost«. Nato kliknite še na gumb »Napredno« ter obkljukajte možnost za onemogočitev samodejnega upravljanja s piškoti in obe vrednosti nastavite na »Blokiraj«. Izbiro potrdite s klikom na gumb »V redu«.

Že shranjene piškote pa lahko zbrišemo s klikom na »Orodja«, gumb »Brisanje« in »Izbriši«. 

Google Chrome 27

Omogočanje piškotkov v spletnem brskalniku Google Chrome opravimo s klikom na ikono menija Chrome, izbiro »Nastavitve«, klikom na »Pokaži dodatne nastavitve« na dnu strani ter izbiro »Nastavitve vsebine« v razdelku »Zasebnost«. Tu izberemo še možnost »Blokiraj piškotke in podatke drugih spletnih mest« in kliknemo na gumb »Končano«.

Že shranjene piškote izbrišemo s klikom na ikono menija Chrome, izbiremo »Nastavitve«, kliknemo na »Pokaži dodatne nastavitve« in v razdelku »Zasebnost izberemo »Izbriši zgodovino brskanja«.

Mozilla Firefox 21

Pri spletnem brskalniku Mozilla Firefox piškote izključimo tako, da kliknemo na napis »Firefox« (desno zgoraj), izberemo »Možnosti« in kliknemo na zavihek »Zasebnost«. Nato v delu »Zgodovina« v oknu »Firefox naj:« izberemo možnost »Uporablja posebne nastavitve za zgodovino« ter odkljukamo možnost »Dovoli stranem, da ustvarijo piškote«. Po potrebi lahko vključimo še možnost »Vedno uporabljaj zasebno brskanje«.

Že shranjene piškote izbrišemo s klikom na napis »Firefox« (desno zgoraj), izberemo »Možnosti« in kliknemo na zavihek »Zasebnost«. Nato v delu »Zgodovina« v oknu »Firefox naj:« izberemo možnost »Uporablja posebne nastavitve za zgodovino«, »Prikaži piškote« in »Odstrani vse piškote«.

Apple Safari 6

Omogočanje piškotkov v spletnem brskalniku Apple Safari je nadvse enostavno, saj zadošča, da kliknemo na napis »Safari«, izberemo »Preferences« in poiščemo »Privacy«. Nato v delu »Block cookies« vključimo to možnost in izbiro potrdimo s klikom na gumb »OK«.

Shranjene piškote pa izbrišemo s klikom na napis »Safari«, izberemo »Preferences« in poiščemo »Privacy«. Nato izberemo vse spletne strani in kliknemo na gumb »Remove All«.

Opera 12.15

Pri brskalniku Opera 12.15 spletne piškote izklopimo na način, da najprej kliknemo na logotip spletnega brskalnika v zgornjem levem kotu, poiščemo »Settings« in izberemo »Preferences«. Nato v zavihku »Advanced« poiščemo zavihek »Cookies« in označimo možnost »Never accept cookies«. Izbiro potrdimo s pritiskom na gumb »OK«.

Shranjene piškote pa izbrišemo s klikom na logotip spletnega brskalnika v zgornjem levem kotu, poiščemo »Settings« in izberemo »Preferences«. Nato v zavihku »Advanced« poiščemo zavihek »Cookies« in »Delete all cookies.

POGOJI POSLOVANJA:

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.bufo.eu so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino BUFO EKO upravlja podjetje BUFO EKO d.o.o., Aškerčeva 14, 3000 Celje, Slovenija, ki je tudi ponudnik storitve e-poslovanja in prodajalec.

Spletna trgovina BUFO EKO je namenjena vsem fizičnim ter pravnim osebam. Naročanje v spletni trgovini poteka v slovenskem jeziku preko spleta 24 ur na dan, 7 dni v tednu, 365 dni v letu. Izbirate in naročate lahko izdelke, ki so vam na voljo v seznamu izdelkov. Vsi izdelki, navedeni na teh straneh, so na voljo do odprodaje zalog. Vse cene vsebujejo DDV. Cene za izbrano blago veljajo na dan nakupa, na dan zaključka in oddaje naročila. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec takoj prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vsi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. 

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine BUFO EKO, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med prodajalcem in kupcem. Splošni pogoji poslovanja urejajo tudi posamezna pravila nakupa na prevzemnem mestu družbe BUFO EKO d.o.o.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa oz. oddaje spletnega naročila.

Podatki, informacije in spletne aplikacije, ki so dosegljive na oziroma prek spletnega portala BUFO EKO, se lahko kadarkoli spremenijo brez predhodnega obvestila. Uporabniki uporabljajo spletni portal na lastno odgovornost. Vsebina spletnega portala ne predstavlja uradnih informacij, razen če je to posebej navedeno. Niti BUFO EKO niti druge pravne osebe, ki sodelujejo pri izdelavi oziroma vzdrževanju spletnega portala, ne odgovarjajo za nobeno škodo, posredno ali neposredno, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nezmožnosti uporabe podatkov, informacij in aplikacij na spletnem portalu. Za pravilnost podatkov, ki jih BUFO EKO pridobiva od drugih subjektov, BUFO EKO ne jamči. Odgovornost BUFO EKO za škodo, ki bi nastala uporabnikom iz tega naslova, je zato v celoti izključena.

VRSTE UPORABNIKOV:

Uporabniki spletnega portala so lahko anonimni ali registrirani. Z enkratnim vpisom v spletno trgovino BUFO EKO prek elektronske pošte postanete uporabnik. S potrjeno registracijo oz. vpisom uporabniškega imena in gesla, ki ga prejmete preko elektronske pošte postanete registrirani uporabnik.

Tako gostje, kot uporabniki in registrirani uporabniki imajo možnost in pravico nakupa v spletni trgovini Bufo Eko.

Registracija je možna tudi med postopkom nakupa.

Nakup izdelkov, ki so na zalogi na prevzemnem mestu BUFO EKO d.o.o., Aškerčeva 14, 3000 Celje, Slovenija je možno kupiti tudi brez vpisa v spletno trgovino.

Registrirani uporabniki imajo uporabniško ime in geslo vezano na osebo, ki se je za posamezno storitev prijavila. Uporabniško ime in geslo so dolžni varovati kot poslovno skrivnost in ju ne smejo zaupati drugi osebi. Registrirani uporabniki prevzemajo odgovornost za vse aktivnosti, ki bodo opravljene z njihovim uporabniškim imenom in geslom.

Vsakršna uporaba spletnega portala BUFO EKO, ki ne predstavlja standardne uporabe posameznika, je prepovedana. Takšna uporaba se šteje za povzročanje gospodarske škode in bo prijavljena ustreznim službam za pregon. Standardna uporaba je uporaba brez kakršnih koli programskih pripomočkov (spiderjev, skript,..) in z normalnim številom zahtevkov za vpogled v določenem času, pri čemer štejemo za standardno uporabo maksimalno 2 zahtevka na sekundo.

DOSTOPNOST INFORMACIJ, SPLETNE STRANI IN POVEZAVE NA SPLETNI STRANI

BUFO EKO d.o.o. se zavezuje, da bodo kupcu vedno dostopne naslednje informacije o podjetju:

 • podatki o podjetju (ime, sedež podjetja in matična številka),

 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

 • bistvene lastnosti izdelkov,

 • pogoji dostave,

 • cene izdelkov, ki niso vezane na povpraševanje,

 • način plačila in dostave,

 • rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),

 • pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o službi za stike s kupci.

Noben podatek oziroma informacija s spletne strani ne sme biti brez dovoljenja BUFO EKO d.o.o. uporabljena v komercialne namene. Podatkov in informacij s spletne strani ni dovoljeno zbirati v kakršnikoli javni ali zasebni podatkovni zbirki. Objave na drugih mestih, v kakršnikoli obliki, niso dovoljene, če to pri posameznih podatkih in informacijah ni izrecno navedeno. Podatke in informacije s spletne strani lahko uporabnik prenese na svoje sisteme za lastno uporabo, pri čemer ne sme spreminjati označb o avtorskih in drugih sorodnih pravicah. Dovoljeno je tiskanje podatkov in informacij z namenom branja za lastne oziroma nekomercialne namene. Kopiranje, posredovanje, ponovno objavljanje, spreminjanje podatkov in informacij ali njihovo pošiljanje po pošti ter razširjanje na kakršenkoli drugačen način, brez predhodnega pisnega dovoljenja BUFO EKO d.o.o., je prepovedano.

Spletna trgovina BUFO EKO si prizadeva uporabnikom zagotavljati nemoteno uporabo spletne strani - v normalnih pogojih 24 ur dnevno. Zaradi tehničnih razlogov (za potrebe vzdrževanja in/ali zamenjave opreme) si BUFO EKO d.o.o., pridržuje pravico do krajših prekinitev delovanja spletne strani oziroma motenj dostopa.

ZAGOTAVLJANJE INFORMACIJ O ŽIVILIH

Ponudnik je kot lastnik spletnega mesta odgovoren za zagotavljanje obveznih informacij o živilih pred zaključkom nakupa.

Pred zaključkom nakupa ponudnik omogoči, da so na voljo vse obvezne informacije o živilih razen datuma minimalnega trajanja ali datuma uporabe. Opredelitev „obveznih informacij o živilih“ vključuje vse informacije, ki morajo biti zagotovljene končnemu potrošniku v skladu z zakonodajo EU in slovensko zakonodajo.

Ob dobavi blaga ponudnik omogoči, da so na voljo vsi obvezni podatki (vključno z datumom minimalnega trajanja ali datumom uporabe).

Kupec je odgovoren, da informacije o alergenih vedno preveri ob prevzemu živila, saj se njihove sestavine v smislu vsebnosti alergenov lahko spremenijo.

PONUDBA IZDELKOV:

Ponudba izdelkov

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba: www.bufo.eu(BUFO EKO d.o.o., Aškerčeva 14, 3000 Celje, Slovenija) lahko ažurira in spreminja.

Izdelki in fotografije

Ponudnik si za predstavitev osnovnih značilnosti prodajnih izdelkov, ki so navedene na embalaži izdelka, prizadeva zagotoviti jasne in popolne informacije. Živilski izdelki se nenehno preoblikujejo, tako da se vsebina in sestavine izdelka lahko spremenijo. Kupcu se priporoča, da si pred uporabo izdelka fizično prebere deklaracijo oziroma informacije o izdelku. Informacije o izdelkih so na voljo le za osebno uporabo in se ne smejo razmnoževati in koristiti na kakršenkoli način brez predhodnega soglasja ponudnika spletne trgovine. Ponudnik si pridržuje pravico do vsebinskih in drugih sprememb v spletni trgovini brez predhodnega obveščanja.

Vse fotografije so zgolj simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Barvni odtenki in videz izdelkov lahko odstopajo od dejanskega stanja izdelkov, kar pa ne vpliva na opredelitev in standard izdelka. Ponudnik ne sprejema odgovornosti za morebitne minimalne razlike med izdelki in prikaza v spletni trgovini. Možne so tekstovne napake in zanje ponudnik ne prevzema odgovornosti, kar pa ne vpliva na zakonske pravice kupca.

Najboljša ponudba dneva

Najboljša ponudba dneva je posebej znižana cena artikla, ki velja v obdobju 24 ur (od 0:00 do 23:59 tistega dne) za določene artikle, ki so v ponudbi www.bufo.euoznačeni s popustom in veljajo do odprodaje zalog. Ob artiklu so navedeni odstotek znižanja glede na Redno ceno in najboljša ponudbo - cena dneva.

Oznake izdelkov

Izdelek z oznako "Novosti" je na novo dodan artikel v ponudbo www.bufo.eu. S to oznako bo izpostavljen minimalno 14 dni in maksimalno 3 mesece.

Izdelek z oznako "Odprodaja" ima še dodatno znižano ceno glede na spletno ceno, ki velja do odprodaje zalog tega artikla. Odstotek znižanja je naveden ob artiklu.

Izdelek z oznako "Odlična cena" kupcu omogoča nakup artikla po posebej ugodni ceni glede na spletno ceno.

Izdelki z oznako "Akcijska cena" kupcu omogoča nakup artikla po posebej ugodni ceni glede na spletno ceno.

Izdelku z oznako "Priporočamo" prodajni svetovalec www.bufo.euzaradi lastnosti artikla ali/in odlične cene priporoča nakup. Priporočilo, namenjeno širšemu krogu oseb, ne upošteva potreb in lastnosti posameznega kupca, zato mora nakupno odločitev zase sprejeti vsak kupec sam in www.bufo.euzanjo ne prevzema nobene odgovornosti.

CENE

Prodajna cena izdelka je cena za enoto izdelka ali za določeno količino izdelka skupaj z DDV in vsemi drugimi dajatvami. Cena za enoto izdelka je cena izdelka skupaj z DDV in z vsemi drugimi dajatvami za en kilogram, en liter, en meter, en kvadratni meter ali en kubični meter izdelka ali za neko drugačno posamično enoto količine, ki se splošno in običajno uporablja pri prodaji določenih izdelkov. Vsi izdelki so označeni s prodajno ceno. Vsi izdelki so označeni tudi s ceno za enoto. Cena za enoto ni označena, če je enaka prodajni ceni ali če to ni koristno zaradi narave ali namena izdelkov, zlasti če količina izdelka ni pomembna za primerjavo cen ali se v isti embalaži prodajajo različni izdelki.

Vse cene v spletni trgovini so v evrih in vključujejo DDV, razen v primeru, ko je izrecno napisano drugače. Stroški dostave v ceno izdelkov niso vključeni. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila kupca oziroma so veljavne cene tiste cene, kot so bile veljavne v času, ko je oddano naročilo prejel informacijski sistem spletne trgovine.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo kupcu omogočil odstop od nakupa.

Cene veljajo v primeru plačila z spodaj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

NAČINI PLAČILA

Kupec v spletni trgovini označi način plačila. Ponudnik fizičnim in pravnim osebam omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu na domu

 • z nakazilom na račun Bufo Eko d.o.o. po ponudbi/predračunu*

 • s plačilno oziroma kreditno kartico (MasterCard®, Visa, BA Maestro)*. Plačilo opravite s kreditno kartico preko spletnega plačilnega vmesika (preusmeritev na varno plačilo).

*Po prejemu plačila po ponudbi/predračunu gre naročilo naprej v proces obedelave.

Na prevzemnem mestu Bufo Eko d.o.o. je možno plačilo z gotovino ali s s plačilno oziroma kreditno kartico (MasterCard®, Visa, BA Maestro)

V primeru plačila s plačilnimi ali kreditnimi karticami veljajo še naslednji pogoji:

 • plačnik (podatki v računu uporabnika) mora biti ista oseba ali organizacija, kot je lastnik plačilne ali kreditne kartice,

 • po potrditvi prejema naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila, razen izjemoma z odobritvijo www.bufo.eu.

IZDAJA RAČUNA

www.bufo.eu po dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. V primeru osebnega prevzema na prevzemnem mestu prejme kupec natisnjen račun za nakupljene artikle ob njihovem prevzemu.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

ODDAJA, POTRDITEV IN OBDELAVA NAROČILA

Kupec lahko svoje naročilo odda 24 ur na dan, 7 dni v tednu v spletni trgovini, z dodajanjem izdelkov v spletno košarico.

Izdelke lahko kupec izbira in naroča iz seznama v spletni trgovini. Sortirani so po spletnih kategorijah, ki so navedene na spletni strani. Vsi izdelki v spletni trgovini so kupcem na voljo do odprodaje zalog. Kupec v spletni trgovini kupuje na način, da po želji izdelke dodaja ali odvzema v svojo »nakupovalno košarico«. Pred končno potrditvijo naročila s klikom na gumb »Naročilo z obveznostjo plačila« in prehodom na plačilo, lahko kupec naredi še končni pregled in morebitne spremembe naročila na način, da se vrne na podrobnosti svoje nakupovalne košarice. Potrditev naročila s strani kupca poteka po naslednjih korakih:

- preveri vrsto izdelkov, količino in zneske vseh naročenih izdelkov v nakupovalni košarici;

- izbere način plačila;

- izbere način prevzema, ki je lahko:

- osebni prevzem na sedežu podjetja Bufo Eko d.o.o.

- dostava na dom

- s klikom na gumb odda svoje naročilo.

Z oddajo naročila kupec potrdi strinjanje s splošnimi pogoji poslovanja in jih brezpogojno sprejema v celoti. Prodajna pogodba na daljavo med kupcem in ponudnikom je sklenjena, ko kupec potrdi naročilo. Sklenjena je izključno v slovenskem jeziku. Po potrditvi naročila je le-to dokončno in oddano ter sprejeto v informacijski sistem ponudnika in ga ni več možno spreminjati.

Obdelava naročila:

Oddano naročilo je pri ponudniku v obdelavi v delovnem času spletne trgovine, po vrstnem redu oddanih naročil, oziroma po planiranih časovnih terminih za prevzem naročila ali dostavo na dom.

Po oddaji naročila kupec na svoj elektronski naslov prejme elektronsko sporočilo s potrditvijo naročila. S klikom na povezavo v potrditvenem sporočilu se odpre naročilo s številko naročila, naročenimi izdelki, cenami in končnim zneskom. Kupec račun prejme avtomatsko na svoj elektronski naslov po opravljenem prevzemu naročila. Kupec prevzem naročila potrdi s podpisom na prenosnem terminalu.

V primeru, da se kupec odloči za preklic naročila, mora prodajalca o tem nemudoma obvestiti  po e-mailu na naslov info@bufo.eu. Če se zgodi, da je naročilo že odpremljeno, pošiljko kupec zavrne dostavni službi. V primeru osebnega prevzema (ko je artikel že pripravljen na prevzem), pa kupec prav tako svojo željo po preklicu naročila sporoči po e-mailu na naslov info@bufo.eu..

DOSTAVA BLAGA IN STROŠKI DOSTAVE

OPOZORILO ZA PRAZNIČNI ČAS:  V času praznikov imajo vse paketne službe povečano število paketov za dostavo kar lahko prinaša zamude pri dostavi izdelkov. Vse ostale dostave bodo potekale nemoteno.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk prodajalca je POŠTA SLOVENIJE d.o.o., prodajalec Bufo Eko si pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo lahko izpolni bolj učinkovito.

POŠTA SLOVENIJE d.o.o. dostavi paket najkasneje v treh delovnih dnh (dostav med vikendom ni). Na dan odpreme bo kupec prejel SMS obvestilo. Eno uro pred predvidenim časom za dostavo bo dostavljavec POŠTA SLOVENIJE d.o.o. kupca poklical in se z njim dogovoril o  točnem kraju in času dostave.

Za naročila in pošiljke izven Slovenije in EU veljajo cene dostave po veljavnem ceniku POŠT SLOVENIJE d.o.o.. Za informacije o stroških dostave je potrebno kontaktirati podjetje Bufo Eko d.o.o.

Stroški dostave:

Cenik dostave:

do 5 kg – 3,5€

do 10 kg – 4,5€

do 30 kg - 7,5€

do 50 kg - 9,5€

do 100 kg - 18,0€

Pri teži od 100kg do 600kg se obračunava paletna dostava in sicer 28,00€ na posamezno paleto.

Cenik velja za območje Republke Slovenije. Za dostavo v druge države nas kontaktirajte na info@bufo.eu.

B2B - STRAN ZA POSLOVNE UPORABNIKE

B2B  stran je namenjena poslovnim uporabnikom in se je za dostop potrebno registrirati. BUFO EKO d.o.o. po prejemu prošnje za registracijo poslovnega uporabnka preveri podatke in uporabniku dovoli dostop do strani. V primeru, da BUFO EKO d.o.o, ugotovi neresničnost posredovanih podatkov si poridržuje pravico dostop takšnemu uporabniku zavrniti. Prav tako lahko BUFO EKO d.o.o kadarkoli onemeogoči dostop že registriranemu uporabniku.

Poslovni uporabniki do strani dostopajo z geslom. V primeru, da poslovni uporabnik geslo pozabi, mu BUFO EKO d.o.o na podlagi negove prošnje dodeli novo geslo, ki si ga lahko spremeni ob ponovni prijavi v sistem.

ODSTOP OD POGODBE, VRAČILO IZDELKOV IN KUPNINE

Skladno z določili ZOVPot ima kupec pravico, da v roku 14 dni od prevzema naročila pisno obvesti ponudnika na elektronski naslov info@bufo.eu, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Po prodajni pogodbi začne odstopni rok teči z dnem, ko je kupec pridobil fizično posest na izdelkih iz naročila ali jo je pridobila namesto kupca tretja oseba, ki ni dostavna oseba, in jo je v ta namen določil kupec.

Če kupec odstopi od pogodbe in je za naročilo tudi plačal kupnino, mu ponudnik brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v roku 14 dni od dneva prejema obvestila o odstopu od pogodbe, povrne vsa prejeta plačila, vključno s stroški dostave.

Vračilo kupnine s pripadajočimi stroški se izvrši v enaki obliki, kot je bilo opravljeno plačilo s strani kupca, razen če kupec izrecno zahteva drugače; v nobenem primeru zaradi odstopa od pogodbe kupec ne nosi nikakršnih stroškov.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen popust se ta kupcu ne vrne, vrne se le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne kupcu kot darilni bon, vplačani znesek pa se kupcu vrne.

Vračilo kupnine s pripadajočimi stroški ponudnik ne izvrši toliko časa, dokler Bufo Eko ne prejme vrnjenih izdelkov/naročila oz. dokler kupec ne pošlje dokazila, da je izdelke poslal nazaj, odvisno od tega, kateri dogodek se zgodi prej. Izdelke kupec lahko vrne po pošti na naslov Bufo Eko d.o.o., Aškerčeva 14, 3000 Celje, Slovenija. Na istem naslovu lahko izdelke vrne tudi osebno, vsak dan, v okviru delovnega časa trgovine Bufo Eko od ponedelja do petka med 8:00 do 16:00.

Za pravočasno vrnjeno blago se šteje, če je bilo poslano na naslov prodajalca pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo. Do vračila kupnine je kupec upravičen samo v primeru, če je blago prispelo nepoškodovano na naslov prodajalca.

Izdelki morajo biti v stanju kot jih je kupec prejel. Izdelke mora kupec vrniti nepoškodovane, nerabljene, v nezmanjšani količini in v originalni embalaži, razen če je izdelek uničen, pokvarjen, ali se je njegova količina zmanjšala. V primeru, da je kupec izdelek že začel uporabljati odstop od pogodbe ni možen.

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Le v primeru, ko se ponudnik in kupec dogovorita drugače, kupec nima pravice do odstopa od pogodbe v naslednjih primerih:

- pri pogodbah, katerih predmet so izdelki, ki so bili izdelani po natančnih navodilih kupca, ki so bili prilagojeni njegovim osebnih potrebam,

- ki zaradi svoje naravne ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe.

Poštnino za vračilo izdelka pokrije kupec sam.

GARANCIJA

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Vračilo blaga v garanciji se opravi v skladu s pogoji, ki jih proizvajalec navede na garancijskem listu.

STVARNA NAPAKA

Za stvarno gre kadar:

 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet,

 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,

 • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,

 • je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila

Primernost izdelka se ugotavlja s preverjanjem z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kupec  mora prodajalca o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in hkrati omogočiti pregled artikla.

Če je reklamacijski zahtevek upravičen ima kupec pravico izbrati drugi izdelek iz ponudbe, zahtevati dobropis oz. darilne bone ali zahtevati vračilo kupnine.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Prevzem artiklov, vrnjenih iz obravnave garancije ali stvarne napake

Kupec je dolžan izdelek, ki ga je prodajalcu izročil v garancijsko ali drugačno obravnavo, po zaključku obravnave prevzeti. Kupec prevzame izdelek na prevzemnem mestu, na katerem ga je osebno izročil prodajalcu, v primeru, da ga je poslal po pošti, pa mu bo vrnjen na naslov za dostavo.

Prodajalec kupcu pošlje obvestilo o vrnitvi izdelka iz obravnave ter ga pozove na prevzem izdelka. Kupec je dolžan izdelek prevzeti v roku 14 dni od dneva obvestila.

Če kupec izdelka ne prevzame v navedenem roku, se izdelek izroči v hrambo prodajalcu na njegovem naslovu. Prodajalec hrani izdelek v lastnem skladišču do poteka 6 mesecev od dneva obvestila. Prodajalec ima za to obdobje pravico do povračila vseh stroškov skladiščenja (1 €/dan) ter pravico do povračila vseh za ohranitev izdelka potrebnih stroškov.

Po poteku 6 mesecev od dneva obvestila lahko prodajalec izdelek proda in doseženi znesek kupnine, po odbitku prodajnih in ostalih stroškov prodajalca, nakaže kupcu. V primeru, da je vrednost izdelka neznatna, ga lahko prodajalec podari v dobrodelne namene in v tem primeru kupcu ni dolžan nobenega vračila. Prodajalec 15 dni pred iztekom 6 mesečnega roka hrambe kupca obvesti o nameravani prodaji oziroma o podaritvi izdelka, po prodaji pa tudi o doseženi ceni in znesku stroškov ter o nakazilu preostanka kupnine na transakcijski račun kupca.

Obravnava poškodovanih pošiljk (odškodnine)

Če kupec ob prevzemu pošiljke opazi, da je izdelek ali pošiljka fizično poškodovana ali kaže znake odprtja, jo je dolžan zavrniti. V kolikor je poškodovana že sama embalaža in se to ugotovi ob prvzemu pošiljke, jo kupec zavrne dostavljalcu takoj. V primeru, da se poškodba pošiljke ali izdelka odkrije pri odpiranju, kupec lahko kontaktira prodajalca preko telefonske številke 03/490-39-42 ali preko maila na info@bufo.eu ki bo s paketno službo DPD uredil reklamacijo. Kupec mora ob reklamaciji predložiti čim bolj nazorno fotografijo poškodovane pošiljke oziroma izdelka. Kupcu prodajalc po uspešno rešeni reklamaciji vrne kupnino ali mu pošlje nov izdelek.

DARILNI BON

Darilni bon je izkazni papir, ki ga prodajalec Bufo Eko d.o.o. proti plačilu izda v elektronski obliki (kupec prejme e-mail s kodo darilnega bona). Vsak darilni bon je označen s svojo kodo (unikatno serijsko številko), prodajalec Bufo Eko d.o.o. pa ga je zavezan sprejeti kot plačilo za nakup prek spletne trgovine www.bufo.eu

Darilni bon je moč kupiti v spletni trgovini www.bufo.eu. Za nakup darilnega bona veljajo enaka določila pogojev poslovanja kot za nakup drugih izdelkov, razen načina plačila. Darilni bon je možno plačati s plačilno ali kreditno kartico. V primeru večjega naročila darilnih bonov lahko svoje povpraševanje pošljete na info@bufo.eu. V tem primeru je možnost plačila po predračunu. Veljavnost darilnega bona je 6 mesecev od izdaje bona, razen v primeru, ko je na bonu to drugače označeno.

Menjava darilnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv le v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti darilnega bona, mora imetnik darilnega bona razliko doplačati. Vrednost nakupa mora biti višja od vrednosti darilnega bona.

Uporaba darilnega bona:

Izberite blago, ki ga želite kupiti in ga dajte v košarico. Nadaljujte in končajte naročilo. Izberite način dostave, navedite naslov za dostavo in izberite način plačila.

V polje Darilni bon ali kodo za popust vpišite kodo darilnega bona in potrdite tako, da kliknete na gumb Uporabi.

Ko vpišete kode, se vrednost darilnih bonov avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je treba še poravnati. Nato samo še oddate spletno naročilo.

Če je naročilo ali del naročila preklican in zato darilni boni niso unovčeni, vam bomo bone nadomestili z novimi darilnimi boni. Vplačani denar bomo vrnili na vaš tekoči račun ali kreditno kartico, v kolikor ste z njo izvedli nakup. Vse, kar morate storiti je, da nam sporočite kode unovčenih darilnih bonov in številko vašega transakcijskega računa.

KODA ZA POPUST

Koda za popust prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine www.bufo.eu in je časovno omejena. Aktivno kodo za popust najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, na naši spletni strani ali v našem e-obveščevalcu.

V primeru, da kupec izkoristi kodo za popust, a naročilo s koriščeno kodo kasneje sam prekliče po lastni volji, do nove ugodnosti z naslova te kode ni več upravičen.

Uporaba kode za popust:

V istem koraku v polje Darilni bon, promocijska koda, koda za popust vpišite kodo za popust in vnos potrdite s klikom na gumb Uporabi.

Za nakup enega izdelka je možno uveljaviti le eno kodo za popust.

Ko vpišete kode za popust, se vrednost kod za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila v zadnjem koraku – Povzetek naročil. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

Koda za popust je enkratna koda, kar pomeni, da jo lahko uporabite le enkrat.

Kombinacija različnih oblik ugodnosti (koda za popust, promocijska koda in bonus) znotraj istega naročila ni mogoča.

BONUS

Pridobitev bonusa za naslednji nakup:

Uporabnik prejme bonus ob nakupu artiklov preko spletne trgovine www.bufo.eu, ki imajo v opisu označeno tudi pridobitev bonusa za naslednji nakup (in njegovo višino).

Bonus za naslednji nakup se izda v elektronski obliki (kupec prejme e-mail s kodo bonusa) 14 dni od prevzema naročila, razen v primeru, če je to drugače navedeno. Vsak bonus ima svojo kodo za popust (unikatno serijsko številko), prodajalec pa ga je zavezan upoštevati kot popust za vnaprej določene artikle/kategorijo ali za katerikoli artikel (če je tako določeno), ki je naprodaj v spletni trgovini www.bufo.eu. Ob naročilu artikla z bonusom je lahko podana tudi omejitev unovčenja bonusa za naslednji nakup (glede na vrednost ali vsebino nakupa).

Unovčenje bonusa:

Ob unovčenju pridobljenega bonusa mora vrednost vašega naročila biti vsaj 1 € višja od vrednosti bonusa za popust. Bonus se lahko uporabi le v enkratnem znesku in ga ni možno porabiti delno. Veljavnost bonusa je 3 mesece, razen v primeru, če je to drugače navedeno.

Kombinacija različnih oblik ugodnosti (koda za popust, promocijska koda in bonus) znotraj istega naročila ni mogoča.

V primeru, da kupec izkoristi bonus, a naročilo s koriščenim bonusom kasneje sam prekliče, po lastni volji, do novega bonusa ni več upravičen.

Popusti, promocijske kode, bonusi ipd. se praviloma ne seštevajo. Popust pri posameznem artiklu in promocijska koda se seštevata. Pri nakupu na prevzemnem mestu ni možna unovčitev darilnih bonov, bonusov, promocijskih kod ipd. Darilnih bonov in kod bonusov za popust ni možno menjati za gotovino. Popustov na nakup, promocijskih kod in bonusov ni možno koristiti za kritje ali zniževanje stroškov dostave.

PRAVILA NAGRADNIH IGER

Opredelitev pojmov

Organizator nagradne igre je prodajalec Bufo Eko d.o.o., Aškerčeva 14, 3000 Celje, Slovenija. Udeleženec nagradne igre je fizična oseba, ki sodeluje v razpisanih nagradnih akcijah.

Dobitnike nagrad določi funkcija računalniškega izbora naključno ali jih določi komisija organizatorja.

Pravica sodelovanja v nagradni igri (in ostalih podelitvah artiklov ali bonov)

Udeleženci nagradne igre so lahko fizične osebe, ki so državljani Republike Slovenije. V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe, zaposlene pri organizatorju nagradne igre in njihovi ožji družinski člani ter osebe zaposlene pri drugih pravnih osebah, povezanih z izvedbo te nagradne igre. Pravne osebe ne morejo biti udeleženec nagradne igre. V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe, ki ne sprejmejo pravil nagradne igre. Šteje se, da je udeleženec sprejel pravila nagradne igre s tem, ko je sodeloval v razpisani nagradni igri.

Pravila sodelovanja v nagradni igri

Za sodelovanje v nagradni igri ni potreben nakup storitev ali proizvodov organizatorja nagradne igre.

Elektronsko nagradno žrebanje

V žrebanju lahko sodelujejo vsi udeleženci nagradne igre. En udeleženec lahko v nagradnem žrebanju sodeluje samo enkrat. Rezultat žreba je dokončen. Pritožba ni mogoča. Dobitnik bo o prejetju in načinu prevzema nagrade obveščen po elektronski pošti.

Obveznosti izžrebanca

Izplačilo nagrade v gotovini ni možno, ravno tako je ni mogoče zamenjati za drug izdelek.

Dobitnik je dolžan organizatorju nagradne igre v pisni obliki (e-pošta) posredovati svoje osebne podatke - ime, priimek, naslov, e-naslov in telefonsko ter davčno številko, vse najkasneje v dveh dneh po prejemu obvestila, da je dobitnik nagrade.

Plačilo vseh davkov od nagrad (vključno z DDV-jem) je odgovornost organizatorja. Organizator bo dobitnikom nagrad poslal potrdilo v skladu z zakonom o dohodnini in pravilnikom o dostavi podatkov za odmero dohodnine. Nagrajenec je dolžan prijaviti vrednost nagrade v napoved za odmero dohodnine. Ob prevzemu nagrade je nagrajenec dolžan izpolniti izjavo o prevzemu nagrade. Organizator ni odgovoren za davke, ki se lahko pojavijo v povezavi s kakšnimi drugimi nagradami. V kolikor nagrajenec ne izpolni vseh obveznosti, se šteje, da nagrajenec nagrade ne želi sprejeti ter je tako organizator v razmerju do nagrajenca prost vseh obveznosti po tej nagradni igri in pridobi pravico z nagrado razpolagati v kakršenkoli drug namen. Nagrade niso prenosljive.

V kolikor organizator nagradne igre v roku treh (3) delovnih dni od trenutka, ko dobitniku pošlje obvestilo o tem, da je bil izžreban, iz katerega koli razloga (npr.: dobitnik izjavi, da nagrade ne želi sprejeti, naslov ali elektronski naslov je nepopoln ali napačen ipd.) ne prejme vseh potrebnih podatkov ter izjave, da želi prejeti nagrado, se šteje, da dobitnik nagrade ne želi sprejeti ter je tako organizator v razmerju do izžrebanca prost vseh obveznosti po tej nagradni igri in pridobi pravico z nagrado razpolagati v kakršenkoli drug namen.

Varstvo osebnih podatkov

Organizator nagradne igre vse osebne podatke, ki jih ob izvedbi nagradne igre pridobi od udeležencev, varuje v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Organizator sme osebne podatke, pridobljene od udeležencev uporabljati izključno za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec nagradne igre soglaša, da mu organizator lahko pošilja obvestila v zvezi s ponudbo organizatorja. Udeleženec oziroma njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko kadarkoli prekliče svoje soglasje za uporabo osebnih podatkov, pridobljenih v nagradni igri za namene neposrednega trženja. Organizator nagradne igre si pridržuje pravico, da podelitev nagrad organizira kot javni dogodek. S sodelovanjem v nagradni igri udeleženec dovoljuje, da se njegovo ime in naslov uporabijo v avdio, foto in video materialu organizatorja nagradne igre. Izžrebanec dovoljuje organizatorju nagradne igre objavo svojih osebnih podatkov v sredstvih javnega obveščanja in na svetovnem spletu z namenom obveščanja o rezultatih žrebanja oziroma prevzema nagrade.

Objava pravil nagradne igre

Udeleženci nagradne igre z oddajo svojih podatkov prek vnosne forme na tej strani soglašajo, da so s pravili seznanjeni in se zavezujejo, da bodo ravnali v skladu s pravili nagradne igre. V primeru kakršnegakoli spora ali nejasnosti štejejo ta pravila za primarna v odnosu do vseh morebitnih drugih objav, bodisi v tiskani, elektronski ali katerikoli drugi obliki.

OSEBNI PODATKI IN VARSTVO OSEBNIH PODATKOV  

Upravljavec osebnih podatkov ter ponudnik spletne trgovine www.bufo.eu  je družba Bufo Eko d.o.o. Ponudnik spletne trgovine se hkrati kot upravljavec osebnih podatkov zavezuje k varovanju, hrambi in obdelavi vseh osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in ostalih predpisov s področja varstva osebnih podatkov.

Registrirani uporabnik lahko kadarkoli pisno javi na elektronski naslov info@bufo.eu  ali na drug dogovorjen način zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namen neposrednega trženja. Upravljavec osebnih podatkov je dolžan v 15 dneh ustrezno preprečiti uporabo osebnih podatkov za namen neposrednega trženja ter o tem v nadaljnjih 5 dneh pisno po elektronski pošti ali na drug dogovorjen način obvestiti registriranega uporabnika, ki je to zahteval (naslov podjetja: Bufo Eko d.o.o., Aškerčeva 14, 3000 Celje, Slovenija).

Registrirani uporabnik, ki ne želi prejemati posebnih ponudb in drugih informativnega gradiva iz naslova neposrednega trženja se lahko odjavi od vseh oblik obveščanja (domači naslov, elektronska pošta, sporočila po SMS/MMS).

Vsi osebni podatki, pridobljeni preko spletne strani, se uporabljajo izključno za namen poslovanja in neposredno trženje, v skladu z veljavno zakonodajo (prejemanje obvestil o novostih poslovanja, informativnega gradiva, Bufo Eko ponudb in računov na elektronski naslov ali preko sporočila na svoj mobilni telefon) in za izvršitev ponudnikovih obveznosti po teh splošnih pogojih.

KOMUNIKACIJA

Bufo Eko d.o.o. bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik www.bufo.eu izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1 (Zakon o elektronskih komunikacijah).

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,

 • pošiljatelj www.bufo.eu bo jasno razviden,

 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,

 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,

 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo www.bufo.eu izrecno spoštoval.

Oglasna sporočila www.bufo.eu bodo jasno razvidna in jasno ločena od iger in tekmovanj.

OCENE, MNENJA IN PRIPOROČILA

Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.

www.bufo.eu omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih www.bufo.eu pregleda. www.bufo.eu ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po oceni www.bufo.eu ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in www.bufo.eu dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. www.bufo.eu ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu www.bufo.eu, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice časovno neomejeno prenaša na - www.bufo.eu.

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti in ne more biti odškodninsko odgovoren za kakršnekoli okvare strojne ali programske opreme ali druge lastnine ter morebitne vnose virusov, ki bi lahko prizadeli opremo obiskovalca, registriranega uporabnika ali kupca zaradi obiska spletne trgovine, prenosov podatkov, fotografij, video in avdio zapisov ter drugih objavljenih vsebin.

Te spletne strani nudijo tudi povezave s spletnimi stranmi tretjih oseb in/ali vsebujejo informacije o tretjih osebah. Za vsebino in delovanje teh spletnih strani družba Bufo Eko d. o. o. ne odgovarja.

Obiskovalec, registrirani uporabnik ali kupec je sam odgovoren za varovanje svojih uporabniških podatkov in gesla. Prav tako jamči za točnost in resničnost vseh posredovanih podatkov ob registraciji ter ponudniku odgovarja za morebitno nastalo škodo, zaradi netočnih in neresničnih podatkov.

www.bufo.eu se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da www.bufo.eu ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo www.bufo.eu kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

www.bufo.eu ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. www.bufo.eu mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so neprimerna, zavajajoča ali žaljiva. www.bufo.eu ne odgovarja za informacije v mnenjih in se omejuje od kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz podanih informacij v mnenjih.

www.bufo.eu ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih izdelka in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih www.bufo.eu v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni. 

PRITOŽBE IN SPORI

Pritožbe, ugovore, reklamacije in druge pripombe lahko obiskovalci, registrirani uporabniki in kupci v spletni trgovini pisno pošljejo po elektronski pošti na naslovinfo@bufo.eu ali po klasični pošti na naslov: Bufo Eko d.o.o., Aškerčeva 14, 3000 Celje, Slovenija.

www.bufo.eu spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Bufo Eko se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

Postopek obravnave je zaupen. Ponudnik si bo po najboljših močeh prizadeval za sporazumno rešitev morebitnih sporov. V kolikor to ne bo mogoče, je za reševanje  sporov pristojno sodišče v Celju.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi Bufo Eko d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Skrb za kupca

Spletn trgovina www.bufo.eu je nastala iz želje, da bi kupcem ponudili najboljšo možno storitev. Poleg ugodnih cen smo želeli dati spletnemu nakupovanju tudi dodano vrednost.

Skrb za kupca je tako ena glavnih prioritet našega delovanja in jo uresničujemo na več načinov:

 • skrbimo, da so nakupi www.bufo.eu varni, tako tehnično, kot s stališča varstva potrošnika,

 • kupce izobražujemo o lastnostih izdelkov ter o pravicah, ki jih imajo kot potrošniki,

 • skrbimo, da so podatki v spletni trgovini ažurni in točni,

 • morebitne zaplete in nesporazume skušamo vedno rešiti v korist kupca,

 • kupcu vedno skušamo dati najbolj kakovostno informacijo že pred nakupom, zato so naši opisi izdelkov obširni, spodbujamo pisanje mnenj in ocen tistih, ki izdelek že uporabljajo, in smo vedno na voljo za dodatna vprašanja na telefonski 031/472 034 in na e-naslovu: info@bufo.eu

Če menite, da lahko za svoje kupce poskrbimo še bolje, bomo veseli vsakega predloga.

EKIPA BUFO EKO  d.o.o.