B2B Iskanje
0

Trenutno nimate v košarici nobenega artikla.

Trenutno nimate v povpraševanju nobenega artikla.

Product was successfully added to your shopping cart.

Pšenica BIO

25kg

Številka artikla: 10021

Na zalogi

25kg

Hiter pregled

Pšenica (Triticum spp.) je eno najbolj razširjenih žit na svetu. Brez nje si skoraj ne moremo predstavljati življenja. K nam je prišla iz daljne Mezopotamije. Na žalost spada med s pesticidi najbolj obremenjena žita, zaradi tega je še posebno pomembno, da posegamo po ekološko pridelani pšenici.

Ker se cene surovin spreminjajo dnevno,  direktna spletna prodaja ni možna. Prosimo vas, da nam pošljete povpraševanje.

Prav tako surovine niso vedno na razpolago za takojšnjo dobavo, zato vas bomo o dobavnem roku obvestili po potrdivi naše ponudbe.

 

Podrobnosti

OSNOVNI PODATKI: Pšenica (Triticum spp.) je eno najbolj razširjenih žit na svetu, k nam je prišla iz daljne Mezopotamije. Na žalost pšenica spada med s pesticidi najbolj obremenjena žita, zaradi tega je še posebno pomembno, da posegamo po ekološko pridelani pšenici. Pšenica je v zadnjem času po nedolžnem na zelo slabem glasu, saj je zelo veliko procesiranih živil narejeno ravno iz pšenice. V resnici je pšenica zelo kvalitetno živilo, ki daje našemu telesu veliko koristnih hranil. V kolikor pšenico uporabljamo v pravilni obliki in ne uživamo samo prečiščenih različic je pšenica polnovredna hrana s katero bomo v naš organizem vnesli kakovostne sestavine. Kot pri vsaki hrani pa je potrebna zmernost in raznovrstnost.

UPORABAEkološko pšenico uporabljemo predvsem za mletje v moko ali zdrob in kosmičenje.

SHRANJEVANJE: Po odprtju izdelek izdelek dobro zaprite. Hranite na suhem in temnem mestu. Priporočamo hranjenje pri temperaturi do 20°C, saj tako izdelek ohrani svojo kakovost tudi po odprtju.

Sestavine: Pšenica iz kontrolirane ekološke pridelave.

 

Povprečna hranilna vrednost na 100g:

Energijska vrednost 1381 KJ / 329 kcal
Maščobe 2,4g
- od tega nasičene maščobe   
0,5g
Ogljikovi hidrati 59,5g
- od tega sladkorji 1,0g
Prehranske vlaknine 11g
Beljakovine 12,4g
Sol  0,1g