B2B Iskanje
0

Trenutno nimate v košarici nobenega artikla.

Trenutno nimate v povpraševanju nobenega artikla.

Product was successfully added to your shopping cart.

Riž beli dolgozrnati BIO

25kg

Številka artikla: 10300

Na zalogi

25kg

Hiter pregled

BIO dolgozrnati beli riž BUFO ORGANIC je še posebej primeren za pripravo rižot in narastkov. Riž je lahko prebavljiv in ne vsebuje glutena. Za optimalni izkoristek hranilnih snovi ga je dobro kombirnirati s stročnicami (grah, fižol, soja..) oziroma drugo beljakovinsko hrano.

Ker se cene surovin spreminjajo dnevno,  direktna spletna prodaja ni možna. Prosimo vas, da nam pošljete povpraševanje.
Prav tako surovine niso vedno na razpolago za takojšnjo dobavo, zato vas bomo o dobavnem roku obvestili po potrdivi naše ponudbe.

 

 

Podrobnosti

OSNOVNI PODATKI: BIO dolgozrnati beli riž BUFO ORGANIC iz kontrolirane ekološke pridelave. Riž je enoletnica, ki spada v rod Oryza iz družine trav (Poaceae). Riž je žito, ki je kot kulturna rastlina in hrana najbolj razširjeno v Aziji, od koder tudi izvira. Tam je že tisočletja ena izmed glavnih sestavin v prehrani. Kultivirati so ga začeli že pred več kot 6500 leti. Na trgu je danes poznanih veliko različnih vrst riža in divjega riža, pri čemer Azijsko kmetijstvo dosega skoraj 90% svetovne proizvodnje tega žita. Riževo zrno obdaja riževa luščina, ki jo po žetvi odstranijo. Oluščen ali rjavi riž je obdan s semensko ovojnico. Če z različnimi tehnološkimi zrnu odstranijo semensko ovojnico in kalček, dobimo brušeni ali beli riž. Takšen riž se lahko še dodatno obdela, tako da nastane poliran ali glaziran riž. Bolj kot je zrno obdelano, manjša je njegova hranilna vrednost, vendar je zaradi manjše vsebnosti vlaknin lažje prebavljivo. Riž je naravno brez glutena, zato je idelano živilo za ljudi s celiakijo.

UPORABA: Beli dolgozrnati riž BUFO ORGANIC je še posebej primeren za pripravo rižot in narastkov. Uporabimo ga lahko tako v slanih kot sladkih, mesnih ali zelenjavnih jedeh.

PRIPRAVA IN SHRANJEVANJE: BIO beli dolgozrnati riž BUFO ORGANIC 10-20 minut kuhamo v vreli vodi v razmerju 1:3 (voda:riž). Kuhanega lahko hranimo v hladilniku največ dva dni. Po odprtju izdelek dobro zaprite in hranite na suhem, hladnem in temnem mestu, saj bo tako izdelek ohranil svojo kvaliteto tudi po odprtju.

Sestavine: Beli dolgozrnati riž iz kontrolirane ekološke pridelave.

Lahko vsebuje sledi soje, pšeniče, glutena in koruze.

Povprečna hranilna vrednost na 100g:

Energijska vrednost 1455 kJ / 346 kcal
Maščobe 0,9 g
- od tega nasičene maščobe    0,19 g
Ogljikovi hidrati 77,8 g
- od tega sladkorji 0,29 g
Prehranske vlaknine 1 g
Beljakovine 6,2 g
Sol 0,03 g