B2B Iskanje
0

Trenutno nimate v košarici nobenega artikla.

Trenutno nimate v povpraševanju nobenega artikla.

Product was successfully added to your shopping cart.

Bučno olje BUFO ORGANIC BIO

250 ml

Številka artikla: 88028B

Na zalogi

Hiter pregled

Ekološko bučno olje BUFO ORGANIC je narejeno po tradicionalnem postopku, kjer so semena predhodno rahlo pražena in nato mehansko stisnjena. Tako pridobimo olje z značilno barvo in aromo, ki je primerno za pripravo vsakovrstnih solat in kot dodatek drugim jedem.

Ker se cene surovin spreminjajo dnevno,  direktna spletna prodaja ni možna. Prosimo vas, da nam pošljete povpraševanje.
Prav tako vse surovine niso vedno na razpolago za takojšnjo dobavo, zato vas bomo o dobavnem roku obvestili po potrdivi naše ponudbe.

 

 

Podrobnosti

Ekološko bučno olje BUFO ORGANIC je narejeno po tradicionalnem postopku, kjer so semena predhodno rahlo pražena in nato mehansko stisnjena. Tako pridobimo olje z značilno barvo in aromo, ki je primerno za pripravo vsakovrstnih salat in kot dodatek drugim jedem.

PRIPRAVA IN SHRANJEVANJE: Po odprtju izdelek dobro zaprite, hranite na suhem, hladnem in temnem mestu, saj tako izdelek ohrani svojo kvaliteto tudi po odprtju.

Vsa olja znamke BUFO ORGANIC so pakirana v posebno stekleno embalažo visoke kakovosti, ki nudi optimalno zaščito pred škodljivimi učinki svetlobe. Vijolično steklo namreč prepušča samo določen spekter svetlobe, ki ne škodi kvaliteti olja in posledično pripomore ne samo k podaljšanju roka trajanja, ampak tudi k izboljšanju živila. Na trgu je na voljo širok spekter razpoložljivih materialov za embalažo, od katerih mnogi prepuščajo vidno svetlobo in s tem povzročajo propadanje fotosenzitivnih sestavin. Sonce oddaja vidne in nevidne svetlobe žarke. Ko z belo svetlobo posvetimo skozi stekleno prizmo, lahko opazujemo vidni spekter, istočasno pa ta svetloba vsebuje tudi del žarkov, ki jih naše oko ne zaznava. Ti žarki ležijo v radiju elektromagnetnih valovnih dolžin - infrardeče in ultravijolične. Sončna svetloba omogoča rast vseh rastlin in zorenje plodov. Če so ti sončnim žarkom izpostavljeni še potem, ko so dosegli svojo zrelost, učinek svetlobe pospešuje propadanje molekularnih struktur. Prav tako propadajo molekularne strukture živil, ki niso pravilno embalirana oziroma jim embalaža ne nudi pravilne zaščite. Za optimalno zaščito živil je zato pomembno izbrati pravilno barvo in sestavo materiala. Steklo je praviloma najprimernejši material za embaliranje živil. Je kemijsko zelo stabilno, zato je živilo, embalirano v steklenicah oziroma kozarcih, najbolj varno pred negativnimi vplivi.  Za naše izdelke smo izbrali le najboljše - vijolično steklo, ki blokira celoten spekter vidne svetlobe in hkrati omogoča prodiranje IR in UV žarkov. UV svetloba je nevidna in visoko energijska. Vijolično steklo jo absorbira in shrani v notranjosti embalaže, kar posledično pozitivno vpliva tudi na sestavine, ki jih hranimo v takšni embalaži.

Sestavine: bučno olje iz kontrolirane ekološke pridelave

Energijska vrednost   3700KJ / 900kcal  3397KJ / 826kcal
 Maščoba 100g   91,8g
 - od tega nasičene maščobne kisline     18,8g 17,3g 
 - od tega mononenasičene maščobne kisline     28,5g 26,2g 
 - od tega polinenasičene maščobne kisline  53g 48,6g 
 Ogljikovi hidrati  0g 0g
 - od tega sladkorji 0g  0g 
 Prehranske vlaknine  0g 0g 
Beljakovine 0g 0g
Sol 0g 0g