B2B Iskanje
0

Trenutno nimate v košarici nobenega artikla.

Trenutno nimate v povpraševanju nobenega artikla.

Product was successfully added to your shopping cart.

Olje črne kumine hladno stiskano BIO

250ml

Številka artikla: 88014B

Na zalogi

Hiter pregled

Ekološko pridelano olje črne kumine BUFO ORGANIC iz našega asortimana je narejeno iz najkakovostnejših semen, ki prihajao iz Egipta, kjer naravni dejavniki omogočajo, da se pozitivne lastnosti rastline kar najbolje izrazijo.

Ker se cene surovin spreminjajo dnevno,  direktna spletna prodaja ni možna. Prosimo vas, da nam pošljete povpraševanje.
Prav tako vse surovine niso vedno na razpolago za takojšnjo dobavo, zato vas bomo o dobavnem roku obvestili po potrdivi naše ponudbe.

 

Podrobnosti

OSNOVNI PODATKI: Ekološko pridelano olje črne kumine BUFO ORGANIC iz našega asortimana je narejeno iz najkakovostnejših semen, ki prihajao iz Egipta, kjer naravni dejavniki omogočajo, da se pozitivne lastnosti rastline kar najbolje izrazijo. Bio črna kumina oziroma kot jo latinsko poimenujemo Nigella sativa je rastlinica s katero se je prenekateri izmed vas že srečal, ne vedoč, kaj ima pred sabo. Ne gre namreč samo za zdravilno, ampak tudi okrasno rožico, ki jo najdemo v mnogih cvetličnih zasaditvah na okoliških vrtovih. Po domače smo jo poimenovali kar črnika ali zamorski kumen, čeprav s kumino dejansko ni v sorodu. Bio olje črne kumine prihajajo iz Egipta, zgodovina uporabe pa sega zelo daleč v preteklost. Na vzhodu olje črne kumine v zdravilne namene uporabljajo že več tisočletij in jo uvrščajo v sam vrh zdravilnih rastlin. Na koncu poletja se na rastlini pojavijo maku podobne glavice, ki skrivajo obilico črnih semen. Iz teh semen se po postopku hladnega stiskanja iztisne olje značilne temne barve ter rahlo pikantnega okusa in arome. Poglavitna bioaktivna substanca, ki jo najdemo v semenih črne kumine je Timokinon. Zaradi značilnega pikantno poprastega okusa so semena črne kumine primerna začimba za orientalske jedi ali za kruh.

UPORABA: Uporaba olja iz črne kumine je vsestranska. Olje črne kumine lahko uporabljamo pri očiščevalnih kurah, kot pomoč pri uravnavanju prebave in pri raznih težavah z alergijami. Prav tako je zaradi izjemnega okusa olje zelo cenjeno v kulinariki, kjer lahko z njim začinimo razne solate ter ga dodajamo k različnim mesnim in zelenjavnim jedem. Zaradi vsebnosti Omega 3 maščobnih kislin je primerno v dietetni prehrani.

PRIPRAVA IN SHRANJEVANJE: Po odprtju izdelek dobro zaprite, hranite na suhem, hladnem in temnem mestu, saj tako izdelek ohrani svojo kvaliteto tudi po odprtju.

Zakaj so naši izdelki PREMIUM kvalitete:

zato, ker so pakirani v posebne vijolične steklenice in kozarce, ki se odlikujejo po svoji visoki kakovosti in so sposobni nuditi optimalno zaščito pred škodljivimi učinki svetlobe.Vijolično steklo namreč prepušča samo koristni spekter svetlobe in posledično pripomore, ne samo k podaljšanju roka trjanja, ampak tudi k izboljšanju živila, ki ga v takšnem kozarcu ali steklenici hranimo.

 

Sestavine: hladno stiskano olje črne kumine iz kontrolirane ekološke pridelave.

Zakaj so naši izdelki PREMIUM kvatete:

zato, ker so pakirani v posebne vijolične steklenice in kozarce, ki se odlikujejo po svoji visoki kakovosti in so sposobni nuditi optimalno zaščito pred škodljivimi učinki svetlobe.Vijolično steklo namreč prepušča samo koristni spekter svetlobe in posledično pripomore, ne samo k podaljšanju roka trjanja, ampak tudi k izboljšanju živila, ki ga v takšnem kozarcu ali steklenici hranimo.

Obstaja širok spekter razpoložljivih materialov za embalažo od katerih pa mnogi prepuščajo vidno svetlobo in s tem povzročajo propadanje fotosenzitivnih sestavin.

Sonce oddaja vidne in nevidne svetlobe žarke. Vidni spekter postane opazen našim očem, ko je bela svetloba speljana skozi stekleno prizmo. Istočasno svetloba vsebuje tudi del žarkov, ki so nevidni našim očem in ležijo v radiju elektromagnetnih valovnih dolžin - infrardeče in UV-A. Sončna svetloba omogoča rast vseh rastlin in zorenje plodov. Če so sončnim žarkom izpostavljene še potem ko so dosegle svojo zrelost, učinek svetlobe pospešuje propadanje molekularnih struktur. Prav tako propadajo molekularne strukture živil, ki niso pravilno embalirana oziroma jim embalaža ne nudi pravilne zaščite.

Steklo je praviloma najprimernejši material za embaliranje živil. Je kemijsko zelo stabilno in v večini primerov ne more priti do izluženja strupenih snovi v živillo. Embalirano živilo v steklenicah ali kozarcih je najbolj varno pred negativnimi vplivi. Vendar je za zaščito živil pomebno izbrati pravilno barvo in sestavo steklenega materiala. Zato smo za naše izdelke izbrali le najboljše - Vijolično steklo, ki blokira celoten spekter vidne svetlobe in hkrati omogoča prodiranje žarkov UV-A in IR. UV svetloba je nevidna in visokoenergijska. Vijolično steklo jo absorbira in shrani v notranjosti embalaže, kar posledično pozitivno vpliva tudi na sestavine, ki jih v takšni embalaži hranimo.

 

Povprečna hranilna vrednost na 100g:

Energijska vrednost 3404kJ / 828kcal
Maščobe 91,9g
- od tega nasičene maščobe   15,2g
Ogljikovi hidrati 0g
- od tega sladkorji 0g
Prehranske vlaknine 0g
Beljakovine 0g
Sol 0g