B2B Iskanje
0

Trenutno nimate v košarici nobenega artikla.

Trenutno nimate v povpraševanju nobenega artikla.

Product was successfully added to your shopping cart.

Laneno olje hladno stiskano BIO

250ml

Številka artikla: 88001B

Na zalogi

Hiter pregled

Laneno olje BUFO ORGANIC je narejeno s hladnim stiskanjem ekološko pridelanih lanenih semen. Vsebuje visok delež nenasičenih esencialnih maščobnih kislin. Odlično se obnese v kombinaciji s proteinsko hrano, predvsem s skuto in mlečnimi izdelki.

Ker se cene surovin spreminjajo dnevno,  direktna spletna prodaja ni možna. Prosimo vas, da nam pošljete povpraševanje.
Prav tako vse surovine niso vedno na razpolago za takojšnjo dobavo, zato vas bomo o dobavnem roku obvestili po potrdivi naše ponudbe.

 

Podrobnosti

Laneno olje BUFO ORGANIC je narejeno s hladnim stiskanjem ekološko pridelanih lanenih semen. Vsebuje visok delež nenasičenih esencialnih maščobnih kislin. Odlično se obnese v kombinaciji s proteinsko hrano, predvsem s skuto in mlečnimi izdelki.

Zakaj so naši izdelki PREMIUM kvatetezato, ker so pakirani v posebne vijolične steklenice in kozarce, ki se odlikujejo po svoji visoki kakovosti in so sposobni nuditi optimalno zaščito pred škodljivimi učinki svetlobe. Vijolično steklo namreč prepušča samo koristni spekter svetlobe in posledično pripomore, ne samo k podaljšanju roka trjanja, ampak tudi k izboljšanju živila, ki ga v takšnem kozarcu ali steklenici hranimo.

Obstaja širok asortima razpoložljivih materialov za embalažo od katerih pa mnogi prepuščajo vidno svetlobo in s tem povzročajo propadanje fotosenzitivnih sestavin. Sonce oddaja vidne in nevidne svetlobe žarke. Vidni spekter postane opazen našim očem, ko je bela svetloba speljana skozi stekleno prizmo. Istočasno svetloba vsebuje tudi del žarkov, ki so nevidni našim očem in ležijo v radiju elektromagnetnih valovnih dolžin - infrardeče in UV-A.

Sončna svetloba omogoča rast vseh rastlin in zorenje plodov. Če so sončnim žarkom izpostavljene še potem ko so dosegle svojo zrelost, učinek svetlobe pospešuje propadanje molekularnih struktur. Prav tako propadajo molekularne strukture živil, ki niso pravilno embalirana oziroma jim embalaža ne nudi pravilne zaščite. Steklo je praviloma najprimernejši material za embaliranje živil. Je kemijsko zelo stabilno in v večini primerov ne more priti do izluženja strupenih snovi v živillo. Embalirano živilo v steklenicah ali kozarcih je najbolj varno pred negativnimi vplivi. Vendar je za zaščito živil pomebno izbrati pravilno barvo in sestavo steklenega materiala. Zato smo za naše izdelke izbrali le najboljše - Vijolično steklo, ki blokira celoten spekter vidne svetlobe in hkrati omogoča prodiranje žarkov UV-A in IR. UV svetloba je nevidna in visokoenergijska. Vijolično steklo jo absorbira in shrani v notranjosti embalaže, kar posledično pozitivno vpliva tudi na sestavine, ki jih v takšni embalaži hranimo.

Sestavine: Hladno stiskano laneno olje iz kontrolirane ekološke pridelave.

 

Energijska vrednost na 100ml
 3434kJ / 835 kcal
Maščobe 92,8g
- od tega nasičene maščobne kisline    10,8g
- od tega enkrat nenasičene maščobne kisline 18,5g
- od tega večkrat nenasičene maščobne kisline 63,8g
Ogljikovi hidrati 0,0g
- od tega sladkorji 0,0g
Prehranske vlaknine 0,0g
Beljakovine 0,0g
Sol 0,0g