B2B Iskanje
0

Trenutno nimate v košarici nobenega artikla.

Trenutno nimate v povpraševanju nobenega artikla.

Product was successfully added to your shopping cart.

Makadamija olje hladno stiskano BIO

250ml

Številka artikla: 88013B

Na zalogi

Hiter pregled

Hladno stiskano olje iz makadamije BUFO ORGANIC je pridobljeno iz jedrc najkakovostnejših oreščkov makadamije iz kontrolirane ekološke pridelave.

Ker se cene surovin spreminjajo dnevno,  direktna spletna prodaja ni možna. Prosimo vas, da nam pošljete povpraševanje.
Prav tako surovine niso vedno na razpolago za takojšnjo dobavo, zato vas bomo o dobavnem roku obvestili po potrdivi naše ponudbe.

 

Splošna cena: 11,80 €

Special Price 9,04 €

 

Podrobnosti

OSNOVNI PODATKI: BIO MAKADAMIJA OLJE - HLADNO STISKANO Hladno stiskano olje iz oreščkov makadamije iz kontrolirane ekološke pridelave. Makadamija ali avstralski oreh je rod dreves, ki rastejo v Avstraliji. Olje zaradi številnih ugodnih učinkov na kožo je še posebej cenjeno v kozmetični industriji, uporablja pa se tudi v prehrani. Olje je rumenkasto.rjave barve in ima vonj in okus po oreščkih. UPORABA: Ekološko olje iz oreščkov makadamije uporabljamo kot jedilno olje za pripravo najrazličnejših jedi. Dodajamo ga solatam, marinadam, mesnim in zelenjavnim jedem. Odlično je pri pripravi sladic. Primerno je za nego in masažo zrele in suhe kože.

PRIPRAVA IN SHRANJEVANJE: Po odprtju izdelek dobro zaprite, hranite na suhem, hladnem in temnem mestu, saj tako izdelek ohrani svojo kvaliteto tudi po odprtju.

Vsa olja znamke BUFO ORGANIC so pakirana v posebno stekleno embalažo visoke kakovosti, ki nudi optimalno zaščito pred škodljivimi učinki svetlobe. Vijolično steklo namreč prepušča samo določen spekter svetlobe, ki ne škodi kvaliteti olja in posledično pripomore ne samo k podaljšanju roka trajanja, ampak tudi k izboljšanju živila. Na trgu je na voljo širok spekter razpoložljivih materialov za embalažo, od katerih mnogi prepuščajo vidno svetlobo in s tem povzročajo propadanje fotosenzitivnih sestavin. Sonce oddaja vidne in nevidne svetlobe žarke. Ko z belo svetlobo posvetimo skozi stekleno prizmo, lahko opazujemo vidni spekter, istočasno pa ta svetloba vsebuje tudi del žarkov, ki jih naše oko ne zaznava. Ti žarki ležijo v radiju elektromagnetnih valovnih dolžin - infrardeče in ultravijolične. Sončna svetloba omogoča rast vseh rastlin in zorenje plodov. Če so ti sončnim žarkom izpostavljeni še potem, ko so dosegli svojo zrelost, učinek svetlobe pospešuje propadanje molekularnih struktur. Prav tako propadajo molekularne strukture živil, ki niso pravilno embalirana oziroma jim embalaža ne nudi pravilne zaščite. Za optimalno zaščito živil je zato pomembno izbrati pravilno barvo in sestavo materiala. Steklo je praviloma najprimernejši material za embaliranje živil. Je kemijsko zelo stabilno, zato je živilo, embalirano v steklenicah oziroma kozarcih, najbolj varno pred negativnimi vplivi. Za naše izdelke smo izbrali le najboljše - vijolično steklo, ki blokira celoten spekter vidne svetlobe in hkrati omogoča prodiranje IR in UV žarkov. UV svetloba je nevidna in visoko energijska. Vijolično steklo jo absorbira in shrani v notranjosti embalaže, kar posledično pozitivno vpliva tudi na sestavine, ki jih hranimo v takšni embalaži."

100% hladno stiskano olje iz makadamije* *Iz kontrolirane ekološke pridelave.

Povprečna hranilna vrednost na 100g:

Energijska vrednost 3378kJ / 822kcal
Maščobe 91,3g
- od tega nasičene maščobe   15g
Ogljikovi hidrati 0g
- od tega sladkorji 0g
Prehranske vlaknine 0g
Beljakovine 0g
Sol 0g