B2B Iskanje
0

Trenutno nimate v košarici nobenega artikla.

Trenutno nimate v povpraševanju nobenega artikla.

Product was successfully added to your shopping cart.

Polnozrnata lazanja BIO

250g

Številka artikla: 25100

Na zalogi

Hiter pregled

Polnozrnata lazanja iz durum zdroba iz kontrolirane ekološke pridelave LA BIO IDEA je narejena po klasičnem postopku sušenja pri nizkih teperaturah. Iz sveže mlete moke brez jajc in ostalih dodatkov.

Ker se cene surovin spreminjajo dnevno,  direktna spletna prodaja ni možna. Prosimo vas, da nam pošljete povpraševanje.

Prav tako surovine niso vedno na razpolago za takojšnjo dobavo, zato vas bomo o dobavnem roku obvestili po potrdivi naše ponudbe.

 

Podrobnosti

OSNOVNI PODATKI: Polnozrnata lazanja iz durum zdroba iz kontrolirane ekološke pridelave LA BIO IDEA je narejena po klasičnem postopku sušenja pri nizkih teperaturah. Iz sveže mlete moke brez jajc in ostalih dodatkov.

UPORABA: Testenine uporabljamo za pripravo lazanje in drugih zloženk.

PRIPRAVA IN SHRANJEVANJE: Priprava BREZ PREDHODNEGA KUHANJA: V namaščeno posodo razporedimo na dno plast testenin, nato namažemo z zelo tekočim bešamelom ali paradižnikovo omako. Pokrijemo z drugo plastjo testenin in postopek ponavljamo. Zadnja plast naj bo popolnoma prekrita z omako ali sirom. Pečico segrejemo na 200°C in pečemo približno 35 minut. Po želji uporabljamo različne nadeve.

Hraniti na temenm in suhem mestu v zaprti embalaži.

Pšenica je mleta v lastnem mlinu v 12. fazah, tik pred izdelavo testenin, tako ne pride do oksidacije in testenine ohranijo svojo bogato aromo, barvo in seveda okus. La Bio Idea testenine so sušene na klasičen način pri temperaturi pod 42°C, kar pomeni, da sam proces sušenja traja tudi do 24 ur in pri tem ohranja vso polnost njihovega okusa.

Za izdelavo odličnih testenin je potrebno veliko profesionalnega znanja. Izdelava dobrih testenin ni samo v mešanju pravih sestavin v pravem razmerju, temveč v izbiri visokokvalitetnega žita, pravilnega mletja in izdelavi testa, ki ga oblikujejo v različne izdelke. Zaradi takšnega načina priprave se La BIO IDEA testenine razlikujejo od ostalih, prav tako ekoloških testenin. Bele kot tudi polnozrnate testenine La Bio Idea so proizvedene iz najboljšega, ekološko pridelanega zdroba pšenice Durum. V primerjavi z navadno pšenico ima višjo vsebnost beljakovin in pigmentov, kar daje testeninam njihovo značilno barvo brez uporabe dodatkov. Pri navadnih testeninah se velikokrat uporablja za obarvanje karoten oziroma so manj izrazite barve. Pri polnozrnatih testeninah je v procesu mletja zmleto celo žitno zrno, kar še poveča hranilno vrednost živila. Pri procesu sušenja pri nizkih temperaturah se ohranja aminokislina lizin, ki igra pomembno vlogo pri številnih kemičnih procesih v našem telesu ter pomaga pri absorpciji kalcija.

 

Sestavine: Sušene testenine iz polnozrnatega pšeničnega  durum zdroba iz kontrolirane ekološke pridelave

Izdelek razen pšenice oziroma glutena ne vsebuje drugih alergenov.

 

Energijska vrednost 1462 kJ / 346 kcal
Maščobe 2,1g
- od tega nasičene maščobne kisline    0,5g
Ogljikovi hidrati 66g
- od tega sladkorji 2,6g
Prehranske vlaknine 7,3g
Beljakovine 12g
Sol 0,1g