B2B Iskanje
0

Trenutno nimate v košarici nobenega artikla.

Trenutno nimate v povpraševanju nobenega artikla.

Product was successfully added to your shopping cart.

Sončnično olje hladno stiskano BIO

500ml

Številka artikla: 88011B

Na zalogi

Hiter pregled

Hladno stiskano sončnično olje BUFO ORGANIC je pridobljeno s hladnim stiskanjem sončničnih semen najvišje kakovosti. Uporablja se v kulinariki, za pripravo solat in drugih hladnih jedi, pa tudi za kuhanje in peko.

Ker se cene surovin spreminjajo dnevno,  direktna spletna prodaja ni možna. Prosimo vas, da nam pošljete povpraševanje.
Prav tako vse surovine niso vedno na razpolago za takojšnjo dobavo, zato vas bomo o dobavnem roku obvestili po potrdivi naše ponudbe.

 

Podrobnosti

OSNOVNI PODATKI: Sončnica (Helianthus annuus) je dobro poznana rastlina. BIO sončnično olje BUFO ORGANIC je pridobljeno s stiskanjem sončničnih semen najvišje kakovosti iz kontrolirane ekološke pridelave. Nerafinirano, hladno stiskano sončnično olje je zlato rumene barve in blagega okusa po sončničnih semenih. S poplavo različnih izdelkov na trgu smo v zadnjih letih to dragoceno olje popolnoma razvrednotili. Masovna proizvodnja in s pesticidi onesnažena pridelava sta naredili temu odličnemu olju izjemno škodo, na srečo pa v ekološkem kmetijstvu sončnica zopet pridobiva na veljavi. 

UPORABA: Sončnično olje se najpogosteje uporablja v kulinariki. Jedem daje izvrsten okus in visoko dodano vrednost. Primerno je za pripravo vseh vrst solat ter drugih hladnih in presnih jedi, pa tudi za kuhanje in peko. Hladno stiskano sončnično olje se uporablja tudi v kozmetiki, za nego kože in las. Ekološko hladno stiskano sončnično olje je primerno za oljno terapijo, ki spodbuja ustno prebavo in skozi ustno sluznico izloči strupe iz telesa (olje v ustih približno 20 minut žvrkljamo in ga nato izpljunemo - olja se ne pogoltne!).

PRIPRAVA IN SHRANJEVANJE: Po odprtju izdelek dobro zaprite, hranite na suhem, hladnem in temnem mestu, saj tako izdelek ohrani svojo kvaliteto tudi po odprtju.

Vsa olja znamke BUFO ORGANIC so pakirana v posebno stekleno embalažo visoke kakovosti, ki nudi optimalno zaščito pred škodljivimi učinki svetlobe. Vijolično steklo namreč prepušča samo določen spekter svetlobe, ki ne škodi kvaliteti olja in posledično pripomore ne samo k podaljšanju roka trajanja, ampak tudi k izboljšanju živila. Na trgu je na voljo širok spekter razpoložljivih materialov za embalažo, od katerih mnogi prepuščajo vidno svetlobo in s tem povzročajo propadanje fotosenzitivnih sestavin. Sonce oddaja vidne in nevidne svetlobe žarke. Ko z belo svetlobo posvetimo skozi stekleno prizmo, lahko opazujemo vidni spekter, istočasno pa ta svetloba vsebuje tudi del žarkov, ki jih naše oko ne zaznava. Ti žarki ležijo v radiju elektromagnetnih valovnih dolžin - infrardeče in ultravijolične. Sončna svetloba omogoča rast vseh rastlin in zorenje plodov. Če so ti sončnim žarkom izpostavljeni še potem, ko so dosegli svojo zrelost, učinek svetlobe pospešuje propadanje molekularnih struktur. Prav tako propadajo molekularne strukture živil, ki niso pravilno embalirana oziroma jim embalaža ne nudi pravilne zaščite. Za optimalno zaščito živil je zato pomembno izbrati pravilno barvo in sestavo materiala. Steklo je praviloma najprimernejši material za embaliranje živil. Je kemijsko zelo stabilno, zato je živilo, embalirano v steklenicah oziroma kozarcih, najbolj varno pred negativnimi vplivi. Za naše izdelke smo izbrali le najboljše - vijolično steklo, ki blokira celoten spekter vidne svetlobe in hkrati omogoča prodiranje IR in UV žarkov. UV svetloba je nevidna in visoko energijska. Vijolično steklo jo absorbira in shrani v notranjosti embalaže, kar posledično pozitivno vpliva tudi na sestavine, ki jih hranimo v takšni embalaži."

Sestavine: Hladno stiskano sončnično olje iz kontrolirane ekološke pridelave.

Povprečna hranilna vrednost na 100g:

Energijska vrednost 3701 kJ / 884 kcal
Maščobe 100 g
- od tega nasičene maščobe   10,3 g
Ogljikovi hidrati 0,0 g
- od tega sladkorji 0,0 g
Prehranske vlaknine 0,0 g
Beljakovine 0,0 g
Sol 0,00 g