B2B Iskanje
0

Trenutno nimate v košarici nobenega artikla.

Trenutno nimate v povpraševanju nobenega artikla.

Product was successfully added to your shopping cart.

Orehovo olje hladno stiskano BIO

250ml

Številka artikla: 88012B

Na zalogi

Hiter pregled

Orehovo olje BUFO ORGANIC se pridobiva s hladnim stiskanjem orehov. V prehrani se uporablja kot dodatek hladnim jedem, v solatah in sladicah, ali v kozmetične namene za nego kože in las.

Ker se cene surovin spreminjajo dnevno,  direktna spletna prodaja ni možna. Prosimo vas, da nam pošljete povpraševanje.
Prav tako vse surovine niso vedno na razpolago za takojšnjo dobavo, zato vas bomo o dobavnem roku obvestili po potrdivi naše ponudbe.

 

 

Podrobnosti

OSNOVNI PODATKI: Orehovo olje BUFO ORGANIC iz kontrolirane ekološke pridelave se pridobiva s hladnim stiskanjem plodov naravnega oreha (Juglans regia).  Hladno stiskano orehovo olje vsebuje več kot 70% večkrat nenasičenih maščobnih kislin. Orehovo olje se v številne namene uporablja že vsaj od rimskih časov dalje, cenjeno je v medicini in kozmetični industriji, renesančni slikarji so ga uporabljali za mešanje barv, v lesni industriji pa ga mizarji uporabljajo za zaščito lesa, ki bo prišel v stik s hrano.

UPORABA:  Orehovo olje  se uporablja tudi v prehrani, predvsem kot dodatek hladnim jedem, solatam, testeninam in sladicam. Jedi obogati z nežnim okusom po oreščkih.

PRIPRAVA IN SHRANJEVANJE: Po odprtju izdelek dobro zaprite, hranite na suhem, hladnem in temnem mestu, saj tako izdelek ohrani svojo kvaliteto tudi po odprtju.

Vsa olja znamke BUFO ORGANIC so pakirana v posebno stekleno embalažo visoke kakovosti, ki nudi optimalno zaščito pred škodljivimi učinki svetlobe. Vijolično steklo namreč prepušča samo določen spekter svetlobe, ki ne škodi kvaliteti olja in posledično pripomore ne samo k podaljšanju roka trajanja, ampak tudi k izboljšanju živila. Na trgu je na voljo širok spekter razpoložljivih materialov za embalažo, od katerih mnogi prepuščajo vidno svetlobo in s tem povzročajo propadanje fotosenzitivnih sestavin. Sonce oddaja vidne in nevidne svetlobe žarke. Ko z belo svetlobo posvetimo skozi stekleno prizmo, lahko opazujemo vidni spekter, istočasno pa ta svetloba vsebuje tudi del žarkov, ki jih naše oko ne zaznava. Ti žarki ležijo v radiju elektromagnetnih valovnih dolžin - infrardeče in ultravijolične. Sončna svetloba omogoča rast vseh rastlin in zorenje plodov. Če so ti sončnim žarkom izpostavljeni še potem, ko so dosegli svojo zrelost, učinek svetlobe pospešuje propadanje molekularnih struktur. Prav tako propadajo molekularne strukture živil, ki niso pravilno embalirana oziroma jim embalaža ne nudi pravilne zaščite. Za optimalno zaščito živil je zato pomembno izbrati pravilno barvo in sestavo materiala. Steklo je praviloma najprimernejši material za embaliranje živil. Je kemijsko zelo stabilno, zato je živilo, embalirano v steklenicah oziroma kozarcih, najbolj varno pred negativnimi vplivi. Za naše izdelke smo izbrali le najboljše - vijolično steklo, ki blokira celoten spekter vidne svetlobe in hkrati omogoča prodiranje IR in UV žarkov. UV svetloba je nevidna in visoko energijska. Vijolično steklo jo absorbira in shrani v notranjosti embalaže, kar posledično pozitivno vpliva tudi na sestavine, ki jih hranimo v takšni embalaži."

Sestavine: Hladno stiskano orehovo olje iz kontrolirane ekološke pridelave

Povprečna hranilna vrednost na 100ml:

Energijska vrednost  3404KJ / 828kcal
Maščobe 92,0g
- od tega nasičene maščobe  
12,0g
Ogljikovi hidrati 0,0g
- od tega sladkorji 0,0g
Prehranske vlaknine 0,0g
Beljakovine 0,0g
Sol 0,00g